Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lagarde: Καμία συμφωνία της Βρετανίας με την Ε.Ε. για Brexit δεν συγκρίνεται με συμμετοχή στην Ε.Ε.

Lagarde: Καμία συμφωνία της Βρετανίας με την Ε.Ε. για Brexit δεν συγκρίνεται με συμμετοχή στην Ε.Ε.
Lagarde: Η αβεβαιότητα για τους όρους της τελικής συμφωνίας Brexit που θα επιτύχει το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει πάντα ένας κίνδυνος
Οποιαδήποτε συμφωνία και να συνάψει με την Ε.Ε. το Ηνωμένο Βασίλειο στο πλαίσιο του Brexit «δεν θα είναι το ίδιο καλή με τη συμμετοχή του στην Ε.Ε.», όπως εκτίμησε σήμερα Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017 η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Christine Lagarde, σε δηλώσεις της στο έγκυρο ειδησεογραφικό δίκτυο BBC.
Η ίδια καλωσόρισε την προχθεσινή ομιλία της Βρετανίδας πρωθυπουργού, Theresa May, η οποία ξεκαθάρισε τις προτεραιότητες της κυβέρνησής της στις επερχόμενες διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. για τους όρους που θέλει να διέπουν την οικονομική σχέση Ε.Ε-Βρετανίας μετά το Brexit.
Η Lagarde προειδοποίησε, ότι η Βρετανία αντιμετωπίζει την προοπτική μεγάλου «πόνου» στο πλαίσιο του Brexit, τονίζοντας πως παρά το γεγονός ότι η βρετανική οικονομία μετά το ιστορικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016 τα κατάφερε καλύτερα απ' ότι είχε προβλέψει το ΔΝΤ, η αβεβαιότητα για τους όρους της τελικής συμφωνίας Brexit που θα επιτύχει το Ηνωμένο Βασίλειο «παραμένει πάντα ένας κίνδυνος».
Για την επικεφαλής του ΔΝΤ, θα είναι δύσκολο να προβλεφθεί η εξέλιξη της βρετανικής οικονομίας μέχρι να ολοκληρωθεί η συμφωνία αποχώρησης από την Ε.Ε., να γίνει γνωστό αν θα υπάρξει ενδιάμεση συμφωνία, να ανακοινωθεί πότε θα έχουν εφαρμογή οι όποιες συμφωνίες κτλ..
Η Lagard επεσήμανε, ότι πίστευε πως η βρετανική οικονομία θα περιερχόταν σε ύφεση σε περίπτωση επικράτησης του Brexit στο επίμαχο δημοψήφισμα, κάτι που διαψεύστηκε τόσο λόγω της έξυπνης ταχείας μείωσης του παρεμβατικού επιτοκίου της κεντρικής Τραπέζης Αγγλίας, όσο και λόγω του γεγονότος ότι οι Βρετανοί καταναλωτές παρέμειναν σχεδόν ανεξήγητα αισιόδοξοι παρά την ανατρεπτική, απροσδόκητη εξέλιξη του Brexit.
Η ίδια προειδοποίησε, ότι το Ηνωμένο Βασίλειο ενδέχεται να χάσει επενδύσεις αν οι όροι του Brexit σημάνουν την επιδείνωση των οικονομικών όρων εμπορικής δραστηριοποίησης στην Ε.Ε. με έδρα τη Βρετανία.
Σε αυτό το πλαίσιο, το ΔΝΤ αποφάσισε να βελτιώσει την προοπτική ανάπτυξης της Βρετανίας το 2017, αλλά παράλληλα και να υποβαθμίσει την αντίστοιχη προοπτική της για το 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης