Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Φόβοι για δεκάδες θύματα σε ξενοδοχείο που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα - Ανασύρθηκε ο πρώτος νεκρός

tags :
Ιταλία: Φόβοι για δεκάδες θύματα σε ξενοδοχείο που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα - Ανασύρθηκε ο πρώτος νεκρός
Συνδρομή του στρατού στις ομάδες διάσωσης
(upd) Ανασύρθηκε ο πρώτος νεκρός από το ξενοδοχείο Rigopiano του όρους Γκράν Σάσσο, με τις αρχές να φοβούνται για δεκάδες θύματα. 
«Οι άνδρες και οι γυναίκες μας εργάζονται με ηρωϊκό τρόπο», δήλωσε ο επικεφαλής της ιταλικής προστασίας Φαμπρίτσιο Κούρτσιο.
Το ξενοδοχείο, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα, η οποία αποκολλήθηκε από το βουνό Γκραν Σάσσο εξαιτίας πιθανώς των χθεσινών σεισμών.
Ένοικοι του ξενοδοχείου κάλεσαν σε βοήθεια την ιταλική Πολιτική Προστασία χθες αργά το βράδυ δηλώνοντας ότι υπήρχαν αγνοούμενοι εξαιτίας της χιονοστιβάδας.
Ωστόσο, η προσέγγιση του ξενοδοχείου ήταν πολύ δύσκολη λόγω της σφοδρότατης κακοκαιρίας.
«Δεν απαντά κανείς», λένε οι διασώστες στις πρώτες επικοινωνίες με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
Οι δύο άνθρωποι που κάλεσαν σε βοήθεια θεωρείται ότι κατάφεραν να σωθούν, αλλά για τους υπόλοιπους 28 τουρίστες και εργαζόμενους εκφράζονται ανησυχίες ότι μπορεί να έχουν χάσει τη ζωή τους.
Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα για τους διασώστες είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στην ευρύτερη περιοχή οι οποίες την νύχτα αγγίζουν και τους δέκα βαθμούς κάτω από το μηδέν.





Όπως μετέδιδε νωρίτερα το bankingnews.gr, τις πληγές της την επομένη των τεσσάρων ισχυρών σεισμών έντασης έως και 5,7 Ρίχτερ μετρά η κεντρική Ιταλία, η οποία δοκιμάστηκε και πάλι από το χτύπημα του Εγκέλαδου.
Οι σεισμικές δονήσεις άφησαν πίσω τους έναν νεκρό.
Υπενθυμίζεται ότι τέσσερις σεισμοί σημειώθηκαν κοντά στην κωμόπολη Αμάτριτσε, περίπου 100 χλμ βορειοανατολικά της Ρώμης, σε διάστημα τεσσάρων ωρών.
Την ίδια στιγμή οι κεντρικές περιοχές Λάτσιο, Μάρκε και Αμπρούτσο αντιμετώπισαν έντονες χιονοπτώσεις, και ένας άντρας περίπου 82 ετών σκοτώθηκε όταν το χιόνι και ένας από τους σεισμούς έφεραν την κατέρρευση της στέγης ενός γεωργικού κτίσματος, σύμφωνα με εκπρόσωπο της πυροσβεστικής υπηρεσίας.
Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, τρία άτομα αγνοούνται από τότε που μια χιονοστιβάδα έπεσε σε ξενοδοχείο στους πρόποδες του όρους Γκραν Σάσσο, στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Πεσκάρα.
Δεν έχουν αναφερθεί άλλοι θάνατοι ή τραυματισμοί προς το παρόν.
Ο ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι είπε ότι ο στρατός θα βοηθήσει τις ομάδες διάσωσης να φτάσουν στα χωριά που επηρεάστηκαν.
«Αυτή η επανάληψη των ισχυρών σεισμών είναι ανησυχητική για τον κόσμο που έχει ήδη δοκιμαστεί τόσο πολύ» υποστήριξε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης