Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Σήμερα το τρίτο debate των υποψηφίων του Σοσιαλιστικού Κόμματος για το προεδρικό χρίσμα

tags :
Γαλλία: Σήμερα το τρίτο debate των υποψηφίων του Σοσιαλιστικού Κόμματος για το προεδρικό χρίσμα
Την Κυριακή 22/1 ο πρώτος γύρος των προκριματικών εκλογών
Το τρίτο και πιο σκληρό debate ανάμεσα στους 7 υποψήφιους για το προεδρικό χρίσμα των Σοσιαλιστών αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα, καθώς για την ερχόμενη Κυριακή 22 Ιανουαρίου είναι προγραμματισμένος ο πρώτος γύρος των προκριματικών εκλογών.
Η τηλεοπτική αναμέτρηση θα επικεντρωθεί στην κόντρα που αναμένεται να έχουν οι τρεις πιθανότεροι υποψήφιοι για το προεδρικό χρίσμα των Σοσιαλιστών.
Ο λόγος για τον πρώην πρωθυπουργό Manuel Valls, τον πρώην υπουργό Οικονομίας, Arnaud Montebourg και τον πρώην υπουργό Παιδείας, Banoit Hamon, οι οποίοι και ενόψει του πρώτου γύρου των εσωτερικών εκλογών εκτιμάται ότι θα ανεβάσουν τους τόνους της μεταξύ τους αντιπαράθεσης.
Είναι άλλωστε οι τρεις αυτοί υποψήφιοι, οι οποίοι λαμβάνοντας ποσοστά από 25% έως 30%, εκτιμάται ότι θα είναι και εκείνοι που θα διεκδικήσουν το προεδρικό χρίσμα των Σοσιαλιστών, αν και υπογραμμίζεται πως στο σημερινό debate η βασική σύγκρουση είναι μεταξύ του Montebourg και του Hamon.
Υπενθυμίζεται ότι ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών για το προεδρικό αξίωμα ενόψει των προεδρικών εκλογών του Απριλίου και του Μαΐου θα αναδειχθεί στις 29 Ιανουαρίου.
Το έργο του κάθε άλλο παρά εύκολο θα πρέπει να θεωρείται διότι πέρα από το ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσει τους Francois Fillon και τη Marine Le Pen, οι οποίοι θεωρούνται και τα φαβορί για το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, θα έχει απέναντι του και τα δύο outsider της αριστεράς και συγκεκριμένα, τον Jean Luc Melenchon και τον Emmanuel Macron, ο οποίος αρχίζει να διαμορφώνει ένα πολύ ισχυρό ρεύμα υπέρ του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης