Τελευταία Νέα
Διεθνή

May: Η Μ. Βρετανία θα αποκτήσει ηγετική θέση στο παγκόσμιο ελεύθερο εμπόριο μετά το Brexit

tags :
May: Η Μ. Βρετανία θα αποκτήσει ηγετική θέση στο παγκόσμιο ελεύθερο εμπόριο μετά το Brexit
Δεν γυρνάμε την πλάτη στην Ευρώπη υποστήριξε η πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας
Την θέση η Μεγάλη Βρετανία θα αποκτήσει ηγετική θέση στο παγκόσμιο ελεύθερο εμπόριο μετά το Brexit διατύπωσε η πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, Theresa May στην ομιλία της στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Davos της Ελβετίας.
«Το Brexit σημαίνει ότι η Μ. Βρετανία πρέπει να επιταχύνει σε αυτή τη στιγμή της σημαντικής αυτής αλλαγής» είπε η May, υπογραμμίζοντας πως υπάρχουν αρκετοί Ευρωπαίοι εταίροι της Μ. Βρετανίας ότι «τους γυρνάμε την πλάτη».
«Η απόφαση να φύγουμε από την ΕΕ δεν σημαίνει ότι απορρίπτουμε τις σχέσεις φιλίας με τους εταίρους μας» υπογράμμισε η πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι η Μ. Βρετανία θα πρέπει να αποκτήσει έναν ηγετικό ρόλο σε παγκόσμιο επίπεδο όσον αφορά τις επιχειρήσεις, το ελεύθερο εμπόριο και τις αγορές.
Όπως είπε, έχει ήδη αρχίσει συζητήσεις για τις μελλοντικές εμπορικές σχέσεις της Μ. Βρετανίας με τη Νέα Ζηλανδία, την Αυστραλία και την Ινδία, αν και υποστήριξε πως είναι μεν ζωτικής σημασίας η διεθνής συνεργασία, αλλά κύρια προτεραιότητα της είναι «η κυβέρνηση να υπηρετήσει τους πολίτες».
Όπως είπε, η Μεγάλη Βρετανία πρέπει να αξιοποιήσει τη δεδομένη χρονική στιγμή προκειμένου να ασκήσει μια υπεύθυνη πολιτική που θα δώσει ώθηση στα πλεονεκτήματα του ελεύθερου εμπορίου στον κόσμο, τονίζοντας ότι «η Μ. Βρετανία είναι πάντα ανοιχτή για business».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης