Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΙΕΑ: Η ισχυρή ζήτηση θα εξισορροπήσει την πετρελαϊκή αγορά το 2017

ΙΕΑ: Η ισχυρή ζήτηση θα εξισορροπήσει την πετρελαϊκή αγορά το 2017
Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας "βλέπει" εξισορρόπηση της αγοράς, παρά την αύξηση που αναμένεται στην παραγωγή των ΗΠΑ
Η ισχυρή ζήτηση πετρελαίου θα μπορούσε να επιφέρει την εξισορρόπηση στην ενεργειακή αγορά το 2017, σύμφωνα με τη σημερινή (19/1) έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA), εφόσον οι χώρες του ΟΠΕΚ τηρήσουν πλήρως τις δεσμεύσεις τους για μείωση της παραγωγής.
Συγκεκριμένα, στην καθιερωμένη μηνιαία έκθεση, ο ΙΕΑ τόνισε ότι η ζήτηση για το αργό του ΟΠΕΚ θα είναι μεγαλύτερη από τον στόχο των 32,5 εκατ. βαρελιών ημερησίως που έχει θέση ο Οργανισμός για το κάθε τρίμηνο, υπονοώντας ότι τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου θα αρχίσουν σύντομα να μειώνονται.
Παράλληλα, προειδοποίησε ότι είναι "πολύ σύντομα" να κρίνουμε τη συνέναιση των μελών του ΟΠΕΚ για τις περικοπές παραγωγής, οι οποίες τέθηκαν σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2017, ωστόσο η εν λόγω πρόβλεψη εξακολουθεί να είναι σημαντική.
Υπενθυμίζουμε ότι κατά τη χθεσινή (18/1) αντίστοιχή τους έκθεση, οι αναλυτές του ΟΠΕΚ προέβλεψαν ότι η αγορά δε θα εξοσορροπήσει εντός του 2017, χωρίς να υπάρξουν περαιτέρω περικοπές.
Ωστόσο, οι αριθμοί που παραθέτει ο ΙΕΑ καταδεικνύουν μία εξισορρόπηση της αγοράς παρά την αύξηση που αναμένεται στην παραγωγή των ΗΠΑ, η οποία εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 170 χιλ. βαρέλια ημερησίως.
Επιπλέον, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας αναθεώρησε επί τα βελτίω τη ζήτηση αργού παγκοσμίως, στα 200 χιλ. βαρέλια ημερησίως, ενώ αντίθετα, η ζήτηση για το 2017 αναθεωρήθηκε επί τα χείρω, στα 1,3 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης