Διεθνή

Κοντά σε deal 9 δισ. δολαρίων με τη Lockheed το αμερικανικό Πεντάγωνο για 90 F-35

Κοντά σε deal 9 δισ. δολαρίων με τη Lockheed το αμερικανικό Πεντάγωνο για 90 F-35
Για πρώτη φορά τα F-35 θα πωληθούν έναντι 100 εκ. δολαρίων ή και λιγότερο, έπειτα από τις πιέσεις του νεοεκλεγέντα Προέδρου της χώρας 
Κοντά σε deal με τη Lockheed Martin για παράδοση 90 πολεμικών αεροσκαφών τύπου F-35 βρίσκεται το υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο CNBC πηγή που γνωρίζει καλά το θέμα.
Το σημαντικό του εν λόγω deal είναι ότι για πρώτη φορά τα F-35 θα πωληθούν έναντι 100 εκ. δολαρίων ή και λιγότερο, έπειτα από τις πιέσεις του νεοεκλεγέντα Προέδρου της χώρας.
Πριν λίγες εβδομάδες, στις 12 Δεκεμβρίου για την ακρίβεια, ο κ. Donald Trump προανήγγειλε μείωση στις δαπάνες για τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας, με αφορμή την παραγγελία των F-35.
«Το πρόγραμμα για τα F-35 είναι πανάκριβο.
Δισεκατομμύρια δολάρια μπορούν να εξοικονομηθούν από τις στρατιωτικές (και άλλες) δαπάνες μετά την 20η Ιανουαρίου», είχε γράψει χαρακτηριστικά στο Twitter, σχολιάζοντας την παραγγελία για τα νέα μαχητικά αεροσκάφη τύπου «F-35» που φτάνει τα 400 δισ. δολάρια!
Απαντώντας τότε, η αμυντική βιομηχανία – κολοσσός τόνιζε πως ήδη έχει επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για να μειώσει την τιμή των F-35 κατά 70%, που είναι και ο στόχος της.
«Αναμένουμε η τιμή ενός μαχητικού αεροσκάφους να είναι 85 εκατ. δολάρια το 2019 – 2020», σημείωνε, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως το κόστος δεν αφορά μόνο την τιμή κτίσης αλλά και τη συντήρηση μετά την αγορά.
Το αμερικανικό Πεντάγωνο θέλει να ενισχύσει με συνολικά 2.443 υπερηχητικά πολεμικά αεροσκάφη ύψιστης τεχνολογίας τον στόλο του τις επόμενες 10ετίες.
Η συνολική παραγγελία φτάνει το εκκωφαντικό ποσό των 391 δις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης