Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρεμλίνο: Η Ρωσία πάντοτε υποστήριζε μία δίκαιη διαδικασία πυρηνικού αφοπλισμού

tags :
Κρεμλίνο: Η Ρωσία πάντοτε υποστήριζε μία δίκαιη διαδικασία πυρηνικού αφοπλισμού
Ο εκρπόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, απέρριψε τις δηλώσεις του Obama ότι η ρωσική πλευρά δεν επιθυμούσε να διαπραγματευτεί το εν λόγω ζήτημα.
Σε πλήρη απόρριψη των δηλώσεων του απερχόμενου αμερικανού προέδρου, Barack Obama, ότι η Ρωσία δεν επιθυμούσε μία διαδικασία πυρηνικού αφοπλισμού, προχώρησε σήμερα (19/1) το Κρεμλίνο, μέσω δηλώσεων του εκπροσώπου του Dmitry Peskov.
Συγκεκριμένα, ο Barack Obama, κατά τη διάρκεια της χθεσινής (18/1) τελευταίας του ομιλίας ως πρόεδρος των ΗΠΑ, δήλωσε ότι η αμερικανική πλευρά ήταν έτοιμη να προχωρήσει σε πυρηνικό αφοπλισμό, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η Ρωσία δεν επιθυμούσε να διαπραγματευτεί το εν λόγω ζήτημα.
Όπως τόνισε ο Peskov, "δε μπορούμε να συμφωνήσουμε με τη δήλωση του κ. Obama", καθώς όπως δηλώνει χαρακτηριστικά "η Ρωσία πάντοτε υποστήριζε μία δίκαιη και αναλογική διαδικασία πηρυνικού αφοπλισμού".
Παράλληλα, ανέφερε ότι η εν λόγω διαδικασία "δε μπορεί να είναι δυσανάλογη, δε μπορεί και δεν πρέπει να οδηγήσει σε παραβίαση της πηρυνικής ισότητας, η οποία είναι κρίσιμη για τη διασφάλιση της παγκόσμιας σταθερότητας και ασφάλειας".
"Επομένως, δε μπορούμε να συμφωνήσουμε, καθώς η Ρωσία έχει αναλάβει με συνέπεια μία γνωστή θέση για το θέμα αυτό", καταλήγει ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης