Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Αισιοδοξία από τους τραπεζίτες της Wall Street στο Davos, λόγω Trump

Bloomberg: Αισιοδοξία από τους τραπεζίτες της Wall Street στο Davos, λόγω Trump
Οι τραπεζίτες θεωρούν βέβαιη μία χαλάρωση του ρυθμιστικού πλαισίου, ακόμη και σε νόμους που δεν περιλαμβάνονται στον Dodd-Frank
Το γενικότερο κλίμα αισιοδοξίας που επικρατεί ανάμεσα στους τραπεζίτες που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός αποτυπώνει σε δημοσίευμα του το Bloomberg, επισημαίνοντας τις προοπτικές για χαλάρωση του ρυθμιστικού πλαισίου που ανοίγει η επικείμενη προεδρία του Donald Trump.
Σημειώνεται ότι το δ’ 3μηνο 2016 έκλεισε με θετικό πρόσημο για τις μεγαλύτερες τράπεζες των Η.Π.Α., οι οποίες επωφελήθηκαν από το κλίμα αισιοδοξίας που επικρατεί για την αμερικανική οικονομία και τις αγορές.
Οι προσδοκίες που έχουν αναπτυχθεί για την κατάργηση ή τροποποίηση του τραπεζικού νόμου «Dodd-Frank» από τη νεοεκλεγείσα κυβέρνηση του Donald Trump ώθησαν προς τα πάνω τις μετοχές τους, ενώ αύξησαν τα έσοδα από τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες.
Επίσης, θετικά επέδρασε και η αύξηση του εύρους των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Federal Reserve) στο 0,5 – 0,75%, αλλά και η προαναγγελία για τρεις επιπλέον αυξήσεις μέσα στο 2017.
Μετά τις προεδρικές εκλογές στις 8 Νοεμβρίου 2016, ο τραπεζικός δείκτης της Wall έχει αυξήσει την επίδοσή του κατά 17%, με τη μετοχή της Bank of America να έχει επωφεληθεί περισσότερο από όλες, στο 35%.
Σε ό,τι αφορά τις συνομιλίες του Νταβός, οι τραπεζίτες θεωρούν βέβαιη μία χαλάρωση του ρυθμιστικού πλαισίου για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα από την κυβέρνηση του Ρεπουμπλικάνου, ακόμη και σε νόμους που δεν περιλαμβάνονται στον Dodd-Frank.
«Θα έρθουν λαμπρά χρόνια», δήλωσε μεταξύ άλλων η επικεφαλής για τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων της JPMorgan, Mary Callahan Erdoes.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης