Τελευταία Νέα
Διεθνή

Khan (δήμαρχος Λονδίνου): Αποχωρώντας από την ενιαία αγορά θα γίνουμε φτωχότεροι

Khan (δήμαρχος Λονδίνου): Αποχωρώντας από την ενιαία αγορά θα γίνουμε φτωχότεροι
Ο δήμαρχος του Λονδίνου εξέφρασε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο, με αφορμή το Brexit, οι εταιρείες να εγκαταλείψουν τελείως την Ευρώπη
Η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ενιαία ευρωπαϊκή αγορά θα το κάνει φτωχότερο, δήλωσε στο CNBC, ο δήμαρχος του Λονδίνου Sadiq Khan.
«Αποδέχομαι την περίπτωση που οι Βρετανοί πολίτες ψήφισαν να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ωστόσο, οι Βρετανοί δεν ψήφισαν για να γίνουμε φτωχότεροι», είπε ο Khan στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.
Τα σχόλιά του έρχονται μόλις δύο ημέρες αφού η πρωθυπουργός Theresa Μαΐου ανακοίνωσε ότι η Βρετανία δεν θα παραμείνει μέλος της ενιαίας αγοράς, μόλις αποχωρήσει από την ΕΕ.
Ο δήμαρχος του Λονδίνου δήλωσε στο CNBC ότι έχει συναντηθεί με επιχειρηματίες και έχει μιλήσει με επιχειρηματικά στελέχη σε όλο το Λονδίνο και το συμπέρασμα είναι ότι «η πρόσβαση στην ενιαία αγορά και η δυνατότητα για προσέλκυση ταλέντων είναι σημαντική για την απασχόληση, την ανάπτυξη και την ευημερία».
Ο ίδιος εξέφρασε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο, κάποιες επιχειρήσεις να αποχωρήσουν από το Λονδίνο και όχι να πάνε στο Παρίσι, στη Μαδρίτη ή το Βερολίνο αλλά να αφήσουν τελείως την Ευρώπη και να πάνε στο Χονγκ Κονγκ, τη Σιγκαπούρη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης