Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Ο Draghi ζητάει «υπομονή» από τη Γερμανία - Οι ισχυρισμοί του Schaeuble

Bloomberg: Ο Draghi ζητάει «υπομονή» από τη Γερμανία - Οι ισχυρισμοί του Schaeuble
Το Bloomberg σχολιάζει την «κόντρα» που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΕΚΤ και Γερμανίας
Τις δηλώσεις του Mario Draghi για τη Γερμανία και τον Wolfgang Schaeuble σχολιάζει το Bloomberg, καθώς ο επικεφαλής της ΕΚΤ κάλεσε τους Γερμανούς να είναι ήρεμοι, ενώ υπεραμύνθηκε της νομισματικής πολιτικής παρά τα ιδιαίτερα επικριτικά σχόλια από τη Γερμανία.
«Καθώς η ανάκαμψη συνεχίζεται, τα επιτόκια θα αυξάνονται» δήλωσε ο Draghi στους δημοσιογράφους αφού το δ.σ. της ΕΚΤ επιβεβαίωσε την πρόθεση του το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων να διατηρηθεί τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους.
Ερωτηθείς για τις γερμανικές επικρίσεις όσον αφορά στην πολιτική της ΕΚΤ, ο ίδιος απάντησε «η τίμια απάντηση θα ήταν: απλά να είστε υπομονετικοί».
Νωρίτερα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είχε «απαντήσει» στην απόφαση του ΕΚΤ λέγοντας ότι η κυβέρνηση του θα αντιμετωπίσει «πολιτικά προβλήματα» στο να εξηγήσει την πολιτική της στο κοινό.
«Πιστεύω ότι η ΕΚΤ θα κάνει πάντα το σωστό», είπε ο Schaeuble σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του Bloomberg.
Προειδοποίησε επίσης ότι η χαλαρή νομισματική πολιτική του Draghi ενθαρρύνει τους ηγέτες να καθυστερήσουν τις διαρθρωτικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η Ευρώπη.
Από την πλευρά του ο Draghi σημείωσε ότι η άνοδος των τιμών καταναλωτή στη Γερμανία, όπως και στη ζώνη του ευρώ, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην άνοδο των τιμών του πετρελαίου, αλλά και ότι οι αξιωματούχοι θα αγνοήσουν αυτή την άνοδο ως παροδική.
Παράλληλα, ο επικεφαλής της ΕΚΤ επανέλαβε τον ισχυρισμό του ότι η απειλή του αποπληθωρισμού στην ευρωζώνη έχει εξαφανιστεί σε μεγάλο βαθμό, αλλά και ότι η ΕΚΤ δεν θα αντιδράσει μόνο και μόνο επειδή ο πληθωρισμός σε κάποια χώρα είναι πολύ υψηλός.
«Το σημαντικό πράγμα που πρέπει να τονιστεί είναι ότι η ανάκαμψη όλης της ευρωζώνης είναι προς το συμφέρον των Γερμανών πολιτών» είπε ο Draghi.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης