Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dijsselbloem: Η Ευρωζώνη χρειάζεται ριζική μεταρρύθμιση στο φορολογικό σύστημα

Dijsselbloem: Η Ευρωζώνη χρειάζεται ριζική μεταρρύθμιση στο φορολογικό σύστημα
Σε ό,τι αφορά το Brexit, ο τόνισε ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός κινδυνεύει να γυρίσει τη χώρα της στο… 1970, αν επιδιώξει μία σκληρή στάση προς τις Βρυξέλλες
Την ανάγκη για μία ριζική μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος της Ευρωζώνης εξέφρασε από το Παγκόσμιο Οικονομικού Φόρουμ ο πρόεδρος Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem.
Όπως δήλωσε από το Νταβός, οι πολίτες του νομισματικού μπλοκ δεν έχουν πλέον χρήματα στις τσέπες τους λόγω των υψηλών φόρων μισθωτής εργασίας.
«Υπάρχει ένα θέμα που όλοι μας – και εννοώ κυριολεκτικά όλοι μας στην ευρωζώνη – πρέπει να εξετάσουν και είναι η φορολογική μεταρρύθμιση.
Η φορολογική σφήνα στην εργασία είναι πολύ υψηλή στις χώρες, κάτι που υπονομεύει τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την ανάκαμψη της αγοράς εργασίας – ενώ την ίδια στιγμή οι μεγάλες εταιρείες, με τη βοήθεια της Ολλανδίας και άλλων χωρών, δεν πληρώνουν αρκετά.
Πρέπει να το διορθώσουμε αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, απαντώντας σε ερώτηση για το πως θα μπορούσε να ενισχυθεί η ανάπτυξη στο μπλοκ.
«Οι μεγάλες πολυεθνικές πρέπει να πληρώσουν περισσότερους φόρους…
Αυτό είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα», συμπλήρωσε.
Σε ό,τι αφορά τις επικείμενες διαπραγματεύσεις για το Brexit, ο κ. Dijsselbloem τόνισε ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός Theresa May κινδυνεύει να γυρίσει τη χώρα της στο… 1970, αν επιδιώξει μία σκληρή στάση προς τις Βρυξέλλες.
Επίσης, κατέκρινε τις τάσεις απομονωτισμού του της κας May, ενώ μεικτά ήταν τα σχόλιά του για τον Donald Trump:
«Δε συμφωνώ με τις πολιτικές του (σσ: σε ό,τι αφορά το εμπόριο), είμαι υποστηρικτής τις διεθνούς συνεργασίας.
Ωστόσο, υπενθυμίζει στις πολυεθνικές τις επιπτώσεις των επιλογών τους για τη μεσαία τάξη.
Αυτό του το αναγνωρίζω»…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης