Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρατικά ομόλογα με απόδοση μικρότερη του -0,4% θα ξεκινήσει να αγοράζει η ΕΚΤ

Κρατικά ομόλογα με απόδοση μικρότερη του -0,4% θα ξεκινήσει να αγοράζει η ΕΚΤ
«Θα δίνεται προτεραιότητα σε αγορές στοιχείων ενεργητικού με απόδοση πάνω από το επιτόκιο καταθέσεων» 
Την αγορά κρατικών ομόλογων με απόδοση χαμηλότερη του επιτοκίου καταθέσεων (-0,4%) θα ξεκινήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε σήμερα 19 Ιανουαρίου 2017 μετά τη συνέντευξη του Mario Draghi.
«Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα αγορών του δημόσιου τομέα (PSPP), για κάθε χώρα, θα δίνεται προτεραιότητα σε αγορές στοιχείων ενεργητικού με απόδοση πάνω από το επιτόκιο καταθέσεων.
Αυτό σημαίνει πως η ποσότητα των αγορών που πρέπει να γίνουν με αποδόσεις κάτω από το επιτόκιο καταθέσεων, θα διαφέρουν από χώρα σε χώρα», συμπληρώνει στην ίδια ανακοίνωση η Τράπεζα, διευκρινίζοντας επίσης πως δε θα μειώσει το κατώτατο επίπεδο απόδοσης για τα εταιρικά ή καλυμμένα ομόλογα που αγοράζει.
Νωρίτερα, έπειτα από τη συνεδρίαση, η Ε.Κ.Τ. διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια, όπως αναμενόταν, με το βασικό επιτόκιο αναχρηματοδότησης να παραμένει σε μηδενικά επίπεδα.
Σύμφωνα με την Τράπεζα, τα επιτόκια αναμένεται να παραμείνουν σε αυτά ή και χαμηλότερα επίπεδα ακόμη και μετά τη λήξη του προγράμματος αγοράς ομολόγων.
Συγκεκριμένα, το επιτόκιο για πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης παρέμεινε αμετάβλητο στο 0,00%, το επιτόκιο διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης στο 0,25% και το επιτόκιο διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων στο -0,40%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης