Τελευταία Νέα
Διεθνή

Novartis: Τροποποίηση ή κατάργηση του «Obamacare» θα ωφελήσει το φαρμακευτικό κλάδο

Novartis: Τροποποίηση ή κατάργηση του «Obamacare» θα ωφελήσει το φαρμακευτικό κλάδο
Το Obamacare έχει καταστήσει δύσκολη για τους Αμερικανούς πολίτες την πρόσβαση σε ακριβά φάρμακα, τα οποία δεν καλύπτονται από το πρόγραμμα
Τυχόν τροποποίηση ή ακόμα και κατάργηση του δημόσιου προγράμματος Υγείας «Obamacare» θα λειτουργήσει θετικά για τον φαρμακευτικό κλάδο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του διευθύνοντος συμβούλου της Novartis, Joe Jimenez.
Όπως τόνισε, μιλώντας από το Νταβός, το Obamacare έχει καταστήσει δύσκολη για τους Αμερικανούς πολίτες την πρόσβαση σε ακριβά φάρμακα, τα οποία δεν καλύπτονται από το πρόγραμμα.
«Αυτό πρέπει να διορθωθεί.
Αν μπορούμε να διασφαλίσουμε την πρόσβαση, θα είναι μία μεγάλη επιτυχία για τη φαρμακευτική βιομηχανία. (…)
Οι φαρμακευτικές δεν είδαν αύξηση του όγκου (πωλήσεων) μετά την ψήφιση του προγράμματος, διότι οι περισσότεροι από τους 20 εκ. Αμερικανούς που έχουν ενταχθεί στο Obamacare είναι νεαροί, με αποτελέσασα να μη χρειάζονται τα συνταγογραφούμενα φάρμακα», σχολίασε.
Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών έχει χαρακτηρίσει το πρόγραμμα «μία πλήρη καταστροφή», ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι, οι οποίοι αποτελούν και την πλειοψηφία του Κογκρέσου, έχουν εκκινήσει ήδη τις διαδικασίες για την κατάργηση του, περνώντας το σχετικό ψήφισμα για τον προϋπολογισμό.
Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως ο Donald Trump είχε πει πριν λίγες ημέρες πως οι φαρμακευτικές «γλιτώνουν ενώ έχουν διαπράξει φόνο», αναφερόμενος στις πολύ υψηλές τιμές των φαρμάκων αλλά και τα διαφορά σκάνδαλα που έρχονται στο φως.

Πιο δημοφιλές από ποτέ το Obamacare, παρά τα σχέδια Trump για κατάργησή του

Φαίνεται πως η επικειμένη κατάργηση (;) του δημόσιου προγράμματος Υγείας «Obamacare» από τον Donald Trump έχει «αναγκάσει» τους Αμερικανούς να καταλάβουν την αναγκαιότητά του…
Αυτό διαπιστώνεται από την έρευνα (συμμετείχαν 1.000 άτομα) των NBC News και Wall Street Journal, σύμφωνα με την οποία το Obamacare είναι πλέον πιο δημοφιλές από ποτέ!
Το 45% των ερωτηθέντων αποτιμά θετικά το πρόγραμμα, μία επίδοση που είναι η υψηλότερη σε σχέση με αντίστοιχες έρευνες, ενώ σε αντίθετο κλίμα βρίσκεται το 41%.
Επίσης, το 50% τονίζει πως το πρόγραμμα λειτουργεί σωστά ή χρειάζεται κάποιες μικρές διορθώσεις, με το 49% να μιλά για θεμελιώδεις αλλαγές ή κατάργηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης