Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Λίβανος αναζητά ξένες επενδύσεις 10 δισ. δολάρια, για να ανταποκριθεί στην προσφυγική κρίση

Ο Λίβανος αναζητά ξένες επενδύσεις 10 δισ. δολάρια, για να ανταποκριθεί στην προσφυγική κρίση
«Τα επόμενα τρία χρόνια, οι ανάγκες του Λιβάνου αγγίζουν τα 8 με 10 δισ. δολάρια σε νέες επενδύσεις», ανέφερε ο πρωθυπουργός Saad al-Hariri
Σε αναζήτηση ξένων επενδύσεων, ύψους 10 δισ. δολαρίων, βρίσκεται ο Λίβανος, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, στην προσπάθειά του να ανταποκριθεί στην προσφυγική κρίση.
Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός της χώρας κάλεσε «επαρκείς και ουσιώδεις» ξένες επενδύσεις για την αντιμετώπιση της συριακής προσφυγικής κρίσης και την αναβάθμιση των υποδομών της χώρας, που βρίσκονται στα πρόθυρα διάλυσης.
Σύμφωνα με το Reuters, τουλάχιστον 1 εκατ. κόσμου έχει εγκαταλείψει τη Συρία προς τον Λίβανο, από όταν ξέσπασε ο εμφύλιος το 2011.
Πλέον συνιστούν το 25% του πληθυσμού του Λιβάνου και «στραγγίζουν» τις δημόσιες υπηρεσίες.
«Τα επόμενα τρία χρόνια, οι ανάγκες του Λιβάνου αγγίζουν τα 8 με 10 δισ. δολάρια σε νέες επενδύσεις», ανέφερε ο πρωθυπουργός Saad al-Hariri.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι διεθνείς συνεισφορές, «αν και τις εκτιμούμε πολύ, δεν είναι ανάλογες των τεράστιων αναγκών των εκτοπισμένων Συρίων και των κοινοτήτων που τους φιλοξενούν».
Ο Hariri απηύθυνε έκκληση για χρηματοδότηση ενός νέου τριετούς σχεδίου, με στόχο να εξοπλιστεί ο Λίβανος για να ανταπεξέρχεται καλύτερα στην εισροή των προσφύγων και να ενισχυθεί η οικονομία της.
Οι υποδομές του Λιβάνου «περιμένουν» να επισκευαστούν από όταν τελείωσε ο 15ετής εμφύλιος πόλεμος το 1990 και το χρέος ως προς το ΑΕΠ της χώρας αναμένεται να διαμορφωθεί σε 155% το 2017, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, τρίτο μεγαλύτερο ποσοστό στον κόσμο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης