Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Οι πρώτες αποφάσεις που θα υπογράψει με την ανάληψη των καθηκόντων του ο Trump

Reuters: Οι πρώτες αποφάσεις που θα υπογράψει με την ανάληψη των καθηκόντων του ο Trump
Ο Trump θα ξεκινήσει άμεσα την εφαρμογή του προγράμματός του για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης στις ΗΠΑ, αλλά και τη δόμηση φυσικού τείχους στα νότια σύνορα της χώρας με το Μεξικό
Έτοιμος να αναλάβει δράση και να υπογράψει τις πρώτες του αποφάσεις από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του, αύριο Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017 είναι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.
Ο Trump θέλει να καταργήσει άμεσα - με εκτελεστικές αποφάσεις του που δεν απαιτούν την έγκριση του Κογκρέσου - συγκεκριμένες πολιτικές του απερχόμενου προέδρου, Barack Obama (π.χ. πρόγραμμα Obamacare) και να ξεκινήσει την εφαρμογή του προγράμματός του για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης στις ΗΠΑ, αλλά και τη δόμηση φυσικού τείχους στα νότια σύνορα της χώρας με το Μεξικό.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Trump, Sean Spicer, ο Trump σχεδιάζει να υπογράψει πολλές εκτελεστικές αποφάσεις αύριο, εντός του Σαββατοκύριακου και στις πρώτες ημέρες της ερχόμενης εβδομάδος.
Προτεραιότητα θα έχει η καταπολέμηση της μετανάστευσης και η δημιουργία θέσεων απασχόλησης, ιδιαίτερα στον τομέα της μεταποίησης.
Σύμφωνα με το Reuters, οι σύμβουλοι του Trump στάθηκαν ιδιαίτερα παραγωγικοί στην μεταβατική περίοδο ανάληψης της προεδρίας, προτείνοντάς του περισσότερες από 200 διαφορετικές εκτελεστικές αποφάσεις για ζητήματα όπως η παροχή υπηρεσιών υγείας, το κλίμα, η μετανάστευση, η ενέργεια και πολλά άλλα, χωρίς να είναι γνωστό πόσες από αυτές θα υπογραφούν τελικά από τον νέο πρόεδρο.
Μεταξύ άλλων, ο Trump αρχικά αναμένεται να επιβάλλει το «πάγωμα» των προσλήψεων ομοσπονδιακών υπαλλήλων, καθώς και να αντιστρέψει κάποιες διατάξεις προστασίας του περιβάλλοντος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης