Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αδιάλλακτη η Τουρκία για το Κυπριακό – Yildirim: Εκτός συζήτησης το θέμα των εγγυήσεων και της ασφάλειας

Αδιάλλακτη η Τουρκία για το Κυπριακό – Yildirim: Εκτός συζήτησης το θέμα των εγγυήσεων και της ασφάλειας
Αυτή τη στιγμή οι δύο πλευρές ζυγίζουν η μια την άλλη είπε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις
Αδιάλλακτη παραμένει η στάση της Τουρκίας για το Κυπριακό αν κρίνει κανείς από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Τουρκίας, B. Yildirim, ο οποίος υποστήριξε ότι είναι εκτός συζήτησης το θέμα των εγγυήσεων και της ασφάλειας στην Κύπρο.
«Αυτή την στιγμή οι δύο πλευρές ζυγίζουν η μία την άλλη.
Ανάλογα με το ποιος θα το επιθυμεί και πόσο, αν υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, τότε θα αναβαθμιστούν.
Δεν βλέπουμε πρόβλημα.
Η θέση μας είναι ξεκάθαρη.
Για να μην επιστρέψουμε στην κατάσταση της δεκαετίας του '60 και του '70, το θέμα των εγγυήσεων και της ασφάλειας από τη Τουρκία, είναι εκτός συζήτησης.
Μιλάμε για ενιαία Κύπρο και για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των κοινοτήτων και μια δίκαιη διοίκηση και τη διασφάλιση των τεσσάρων ελευθερίων.
Όταν επιτευχθεί αυτή η συμφωνία, η Τουρκία από πλευράς της Κύπρου πρέπει να έχει μεταχείριση σαν να είναι μέλος της ΕΕ» είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Yildirim.
Ερωτηθείς για την ανάληψη της προεδρίας των ΗΠΑ από τον Donald Trump και τι μπορεί αυτό να σημάνει για την Τουρκία, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας έκανε λόγο για θετικά μηνύματα, αν και υποστήριξε πως πρέπει να γίνουν τρία βήματα για να βελτιωθούν οι σχέσεις Τουρκίας – ΗΠΑ.
«Πρώτον να εκδοθεί στην Τουρκία ο Gullen.
Δεύτερον να σταματήσουν να στηρίζουν το κόμμα Δημοκρατικής Ενότητας (PYD) των Κούρδων της Συρίας και το ένοπλο τμήμα του (YPG) στέλνοντας τους όπλα.
Μια τρομοκρατική οργάνωση δεν μπορεί να εξοντωθεί από μια άλλη.
Δεν αρμόζει σε ένα κράτος.
Τρίτον, ο τουρκικός λαός έχει αρνητική αντίληψη για τις ΗΠΑ.
Περιμένουμε εμφανή βήματα για να διορθωθεί αυτή η αντίληψη που βάθυνε ακόμη περισσότερο μετά την 15η Ιουλίου» είπε ο Yildirim.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης