Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχωρεί η στερλίνα λόγω της απροδόκητης πτώσης στις λιανικές πωλήσεις της Μ. Βρετανίας

Υποχωρεί η στερλίνα λόγω της απροδόκητης πτώσης στις λιανικές πωλήσεις της Μ. Βρετανίας
Το βρετανικό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,2327 δολάρια πριν τη δημοσιοποίηση των στοιχείων από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία
Πτώση καταγράφει τις τελευταίες ώρες η στερλίνα έναντι των υπολοίπων σημαντικών νομισμάτων, αντιδρώντας αρνητικά στην απροσδόκητη πτώση των λιανικών πωλήσεων στη Μεγάλη Βρετανία για τον Δεκέμβριο του 2016.
Συγκεκριμένα, περί τις 13:30 μ.μ. η στερλίνα έχει υποχωρήσει έναντι του αμερικανικού δολαρίου στα 1,2262 δολάρια, ενώ πριν από την ανακοίνωση των στοιχείων διαπραγματευόταν στα 1,2327 δολάρια.
Παράλληλα, σημαντική είναι και η πτώση έναντι του ευρώ, με το βρετανικό νόμισμα να διαπραγματεύεται στα 1,153 ευρώ, ενώ πριν ανακοινωθούν οι λιανικές πωλήσεις διαπραγματευόταν στα 1,158 ευρώ.
Να σημειώσουμε ότι οι λιανικές πωλήσεις για τον Δεκέμβριο σημείωσαν πτώση της τάξεως του -1,9% σε μηνιαία βάση, σηματοδοτώντας τον βραδύτερο ρυθμό ανάπτυξης από το 2012.
Παράλληλα, τα εν λόγω αποτελέσματα αρχίζουν να αποκαλύπτουν μία ανασφάλεια που δημιουργείται στις τάξεις των καταναλωτών, λόγω της αποχώρησης της χώρας από τη Ευρωπαϊκή Ένωση.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης