Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Το Davos υποδέχθηκε… αμήχανα τον Trump - Οι δηλώσεις Soros και Dimon (JP Morgan)

CNBC: Το Davos υποδέχθηκε… αμήχανα τον Trump - Οι δηλώσεις Soros και Dimon (JP Morgan)
Αν και δεν συμμετείχε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, ο Trump συγκέντρωσε πάνω του όλα τα φώτα
Σκιά μεγαλύτερη κι από αυτή που προκαλούν τα σύννεφα γύρω από τις ελβετικές Άλπεις, δημιούργησε o Donald Trump στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, σύμφωνα με το CNBC, καθώς ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ βρέθηκε στο επίκεντρο σχεδόν όλων των συζητήσεων.
Ο πρόεδρος της Κίνας (ο πρώτος Κινέζος πρόεδρος που συμμετείχε στο Νταβός) είχε την ευκαιρία να καλύψει το κενό που άφησαν, οι Ευρωπαίοι ηγέτες οι οποίοι αρνήθηκαν να παραστούν στη διοργάνωση του 2017.
Κάνοντας επίθεση κατά της ρητορικής περί αντι-παγκοσμιοποίησης που επέφερε τη νίκη του Trump, ο Xi Jinping δήλωσε σε μια κατάμεστη αίθουσα: «Είναι αλήθεια ότι η οικονομική παγκοσμιοποίηση δημιούργησε νέα προβλήματα, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για τη διαγραφή όλης της οικονομικής παγκοσμιοποίησης...
Μάλλον θα πρέπει να προσαρμοστούμε και καθοδηγήσουμε την οικονομική παγκοσμιοποίηση για τον περιορισμό των αρνητικών επιπτώσεων της και να προκύψουν οφέλη για όλες τις χώρες».
Όπως σχολιάζει το CNBC, αν και ο Κινέζος πρόεδρος ποτέ δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον Trump, ήταν σαφές ότι στόχευε στη ρητορική του.
Μάλιστα, κάποιοι άλλοι ήταν περισσότερο… ευθείς στην κριτική τους.
Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής George Soros επέπληξε τον Trump σε συνέντευξη του στο Bloomberg την Πέμπτη (19/1/2017) αποκάλεσε «επίδοξο δικτάτορα» που «πρόκειται να αποτύχει».
Εν τω μεταξύ, ο αντιπρόεδρος Joe Biden ζήτησε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να μην ερμηνεύσουν την ομιλία του ως άμεση επίθεση στον Trump, αλλά δεν υπήρχε καμία αμφιβολία ότι τα λόγια του σχετικά με τον Putin και τη Ρωσία, ήταν σε πλήρη αντίθεση με τις εγκάρδιες δηλώσεις του Trump για τον Ρώσο πρόεδρο.
Σύμφωνα με το CNBC, είναι απίθανο ο Trump να συμμετέχει ποτέ στην ετήσια συνάντηση στο Νταβός, ειδικά μετά τη ρητορική του κατά της παγκοσμιοποίησης στην προεκλογική του εκστρατεία.
Ωστόσο, ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ έστειλε στο Νταβός τον σύμβουλο του για να μετριάσει ενδεχόμενο άσχημα συναισθήματα.

Οι… αισιόδοξοι

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν ήταν όλοι επικριτικοί απέναντι στον Trump.
Συγκεκριμένα, μια σειρά από μεγάλα ονόματα της Wall Street εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την οικονομική ανάπτυξη υπό τον Trump.
Μεταξύ αυτών είναι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan Jamie Dimon, ο οποίος δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να αναπτυχθούν κατά 3-4% το 2017, λόγω των πολιτικών του Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης