Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cavusoglu (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ θα βελτιωθούν σημαντικά υπό τον Trump

Cavusoglu (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ θα βελτιωθούν σημαντικά υπό τον Trump
Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η Άγκυρα αναμένει θετική ανταπόκριση από τις ΗΠΑ στα θέματα που την απασχολούν
Την πεποίθηση ότι οι σχέσης μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ θα βελτιωθούν σημαντικά υπό την προεδρεία του Donald Trump εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της πρώτης, Mevlut Cavusoglu, λίγες ώρες πριν από την τελετή ορκομωσίας του νέου αμερικανού προέδρου.
Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Washington Post, ο Cavusoglu αναμένει μία θετική ανταπόκριση από τις ΗΠΑ σε θέματα της Τουρκίας στα οποία η απερχόμενη κυβέρνηση Obama δεν έδειξε την πρέπουσα προσοχή.
Τα δύο κύρια ζητήματα στα οποία αναφέρθηκε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών είναι "το αίτημα της Άγκυρας για την έκδοση του κληρικού Fetullah Gulen, καθώς και η στήριξη των ΗΠΑ στους Κούρδους αντάρτες, τους οποίους θεωρούμε τρομοκράτες".
"Είμαι πεπεισμένος ότι θα υπάρξει καλύτερη κατανόηση και στα δύο ζητήματα από τον Trump", ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Cavusoglu, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη να δομηθεί "κοινή εμπιστοσύνη" ανάμεσα στις δύο πλευρές.
"Είμαστε σίγουροι ότι οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ θα βελτιωθούν σημαντικά υπό τον πρόεδρο Trump", καταλήγει ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης