Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bundesbank: Η αποχώρηση των τραπεζών από το Λονδίνο δεν θα επηρεάσει την ευρωπαϊκή χρηματοοικονομική σταθερότητα

Bundesbank: Η αποχώρηση των τραπεζών από το Λονδίνο δεν θα επηρεάσει την ευρωπαϊκή χρηματοοικονομική σταθερότητα
Ο Dombret της γερμανικής κεντρικής τράπεζας δήλωσε πως -δεδομένου ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι κανονισμοί- δεν έχει σημασία που θα μεταφερθούν οι τράπεζες μετά το Brexit
Η αποχώρηση των τραπεζών από το Ηνωμένο Βασίλειο μετά το Brexit, δεν θα επηρεάσει τη χρηματοοικονομική σταθερότητα στην Ευρώπη, σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο της Bundesbank.
Όπως δήλωσε στο CNBC, ο Andreas Dombret, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Bundesbank, αυτό που έχει σημασία είναι ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες και «δεν έχει σημασία από άποψη χρηματοοικονομικής σταθερότητας εάν οι τράπεζες που θέλουν να μετεγκατασταθούν, πάνε στη Φρανκφούρτη, στο Άμστερνταμ, το Παρίσι ή το Δουβλίνο…
Δεν υπάρχει καμία διαφορά».
Ο ίδιος εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι δεν θα υπάρχει μόνο ένας νικητής αλλά θα γίνει ένα κατακερματισμός της μετεγκατάστασης.
«Περιμένουμε, κι εγώ προσωπικά περίμενω, ότι οι τράπεζες που θέλουνε να μετεγκατασταθούν θα λάβουν τις αποφάσεις τους στο πρώτο εξάμηνο του έτους» είπε χαρακτηριστικά.
Επισημαίνεται ότι οι UBS, HSBC και Goldman Sachs έχουν προειδοποιήσει ότι ίσως χρειαστεί να μεταφέρουν τις θέσεις εργασίες και τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες από το Λονδίνο μετά το Brexit.
O Dombret εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι χρηματοπιστωτικές αγορές θα είναι σε θέση να προσαρμοστούν στις αλλαγές και ότι οι εταιρείες της ευρωζώνης δεν θα διαταραχθούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης