Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βερολίνο: Καμία αντίφαση στις δηλώσεις Schaeuble για ΔΝΤ και Ελλάδα

Βερολίνο: Καμία αντίφαση στις δηλώσεις Schaeuble για ΔΝΤ και Ελλάδα
Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών αναφέρθηκε στις δηλώσεις Schaeuble στο κυβερνητικό μπρίφινγκ στο Βερολίνο
Καμία αντίφαση δεν υπάρχει στις δηλώσεις του Wolfgang Schaeuble για την Ελλάδα και την παραμονή του ΔΝΤ, επισημαίνει ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.
Ειδικότερα, σε ερώτηση αν εξακολουθούν να ισχύουν αυτά που δήλωσε ο υπουργός για το ρόλο του ESM σε περίπτωση που αποχωρήσει το ΔΝΤ, ο εκπρόσωπός του διαβεβαίωσε ότι αυτά που είπε πριν μια εβδομάδα «μιλούν από μόνα τους».
Ο ίδιος παρέπεμψε στη σημερινή (20/1/2017) συνάντηση του Schaeuble με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών επεσήμανε ότι οι συνομιλίες των δύο ήταν «εποικοδομητικές».
Εκτός αυτού, «για μια ακόμη φορά» η κ. Lagarde διαβεβαίωσε στον κ. Schaeuble ότι «και στο μέλλον το ΔΝΤ θα συμμετέχει με εποικοδομητικό τρόπο στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις και ότι εξακολουθεί να επιδιώκει την ταχεία επίτευξη μιας συμφωνίας για την πλήρη συμμετοχή στο πρόγραμμα, δηλαδή και με πόρους του ΔΝΤ».

Οι δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών

Σε συνέντευξη του στην Süddeutsche Zeitung την περασμένη Παρασκευή (13/1/2017) ο Schaeuble είχε μεν επιμείνει στην παραμονή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, στην περίπτωση όμως που αποφασίσει εκείνο να αποσυρθεί τότε ο ίδιος είχε προτείνει τη συμμετοχή στη θέση του Ταμείου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).
Η συμμετοχή του θα ήταν σημαντική, επιχειρηματολόγησε, για να εγκριθεί ένα νέο πρόγραμμα από τη γερμανική βουλή.
Ωστόσο στη χθεσινή του συνέντευξη στο Bloomberg, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών προειδοποίησε την ελληνική κυβέρνηση πως σε περίπτωση που φύγει το ΔΝΤ τότε η γερμανική βουλή δεν πρόκειται να δώσει την έγκρισή της για διαπραγματεύσεις σε ό,τι αφορά ένα νέο πρόγραμμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης