Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hammond: Ο D. Trump συνιστά μεγαλύτερη πηγή αβεβαιότητας για την Ε.Ε. από ό,τι το Brexit

Hammond: Ο D. Trump συνιστά μεγαλύτερη πηγή αβεβαιότητας για την Ε.Ε. από ό,τι το Brexit
Σύμφωνα με τον ίδιο, η απόφαση των Βρετανών για έξοδο από την Ε.Ε. ποφείλεται στην οργή για τα υψηλά νούμερα εργαζομένων χωρίς δεξιότητες που ταξιδεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο
Την εκτίμηση ότι η προεδρία Donald Trump στις ΗΠΑ συνιστά μεγαλύτερη πηγή αβεβαιότητας για την Ευρωπαϊκή Ένωση από ό,τι η επικείμενη έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου εξέφρασε σήμερα, Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, ο Philip Hammond, υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου.
Σε συζήτηση που είχε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, ο Hammond υποστήριξε πως «ό,τι αλλάζει το παγιωμένο status quo μιας Ευρώπης που γειτνιάζει με τη Ρωσία, αλλά βρίσκεται υπό την προστατευτική ομπρέλα των ΗΠΑ θα αλλάξει τις δυναμικές στην Ε.Ε.».
Σύμφωνα με τον ίδιο, η απόφαση των Βρετανών για έξοδο από την Ε.Ε. ποφείλεται στην οργή για τα υψηλά νούμερα εργαζομένων χωρίς δεξιότητες που ταξιδεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.
«Δεν ήταν ψήφος κατά του εμπορίου ή της παγκοσμιοποίσης», υποστήριξε, έχοντας καταστήσει σαφές ότι η Βρετανία δεν θα μπλοκάρει τη μετανάστευση ατόμων με δεξιότητες μετά το Brexit, διότι κάτι τέτοιο θα ζημίωνε τη βρετανική οικονομία.
Συγκεκριμένα, ανέφερε πως ο αποκλεισμός μεταναστών με δεξιότητες «θα ήταν να "γονατίζουμε" και δεν θα το κάνουμε», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, επισημαίνοντας ότι «δεν υπάρχει σύστημα μετανάστευσης που να μπορώ να διανοηθώ, που θα έχει την πρόθεση να αποκλείσει τη ροή ατόμων με εξαιρετικές δεξιότητες ή υψηλόμισθων ανθρώπων».
Σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους Ευρωπαίους πολίτες, ο υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου τόνισε πως είναι ευπρόσδεκτοι και ότι παίζουν σημαντικό ρόλο στη βρετανική οικονομία.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης