Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gabriel: Η Γερμανία να προετοιμαστεί για μια «διαδρομή με δυσκολίες» στο πλαίσιο της προεδρίας Trump

Gabriel: Η Γερμανία να προετοιμαστεί για μια «διαδρομή με δυσκολίες» στο πλαίσιο της προεδρίας Trump
Ο Γερμανός αντικαγκελάριος τόνισε, ότι σε αυτήν την ιδιαίτερη στιγμή, η Ευρώπη και η Γερμανία πρέπει να σταθούν ενωμένες «για να προστατεύσουμε το συμφέρον μας»
Η Γερμανία πρέπει να προετοιμαστεί για μια «διαδρομή με δυσκολίες» στο πλαίσιο της θητείας του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, όπως επεσήμανε σήμερα Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017 ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Sigmar Gabriel λίγες μόνον ώρες μετά την ορκωμοσία του Trump.
Όπως εκτίμησε, λόγω του νέου Αμερικανού προέδρου, η Γερμανία τώρα θα χρειαστεί μια νέα οικονομική στρατηγική που να δίνει έμφαση στην Ασία, ιδιαίτερα σε περίπτωση κατά την οποία ο Trump ξεκινήσει έναν εμπορικό πόλεμο με την Κίνα.
«Αυτό που ακούσαμε σήμερα ήταν υψηλοί εθνικιστικοί τόνοι», σχολίασε ο Gabriel σε συνέντευξή του στο γερμανικό δίκτυο ZDF, σε μια πρώτη γερμανική αντίδραση απέναντι στην ορκωμοσία του Trump και στην ομιλία που ακολούθησε, για να τονίσει: «Πιστεύω ότι πρέπει να προετοιμαστούμε για μια διαδρομή με δυσκολίες».
Προφανώς ελπίζοντας, ότι ο Trump θα υπαναχωρούσε από κάποιες εκ των βασικών του δεσμεύσεων, ο Gabriel τόνισε ότι ο νέος Αμερικανός πρόεδρος του φάνηκε «εξαιρετικά σοβαρός» στην ομιλία ορκωμοσίας του, κάτι που κατά τον ίδιο σημαίνει, ότι όντως θα τιμήσει με πράξεις τις υποσχέσεις του στον τομέα του εμπορίου και σε άλλα ζητήματα.
Ο Γερμανός αντικαγκελάριος τόνισε, ότι σε αυτήν την ιδιαίτερη στιγμή, η Ευρώπη και η Γερμανία πρέπει να σταθούν ενωμένες «για να προστατεύσουμε το συμφέρον μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης