Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Επεισόδια, τραυματισμοί αστυνομικών και πολιτών και συλλήψεις στις διαδηλώσεις κατά του Trump

Reuters: Επεισόδια, τραυματισμοί αστυνομικών και πολιτών και συλλήψεις στις διαδηλώσεις κατά του Trump
Έγιναν 217 συλλήψεις και τραυματίστηκαν έξι αστυνομικοί
Λιγότεροι άνθρωποι από τα 2 εκατομμύρια που είχαν πάει το 2009 στον Obama, παραβρέθηκαν στην ορκωμοσία του Trump, όπως μεταδίδει το Reuters, ενώ έγιναν επεισόδια και 217 συλλήψεις και τραυματίστηκαν έξι αστυνομικοί.
Έσπασαν επίσης τα παράθυρα της τράπεζας BoA Merill Lynch, των McDonald's και των Starbucks, που θεωρούνται σύμβολα του αμερικάνικου καπιταλισμού και κάηκαν αρκετά αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και μία λιμουζίνα και οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιές και σε κάδους σκουπιδιών.
Συνεχής ήταν και η ρίψη αντικειμένων προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, ενώ ένα ελικόπτερο επέβλεπε από ψηλά την κατάσταση.
Διαδηλωτής πέταξε και αντικείμενο σε βαν της αστυνομίας, ενώ όσοι συνελήφθησαν, θα περάσουν τη νύχτα στο τμήμα, πριν παρουσιαστούν στο δικαστήριο.
Χτυπήθηκε, εξάλλου, με μεταλλική καρέκλα στο πρόσωπο κι ένας μοτοσυκλετιστής, οπαδός του Τραμπ, ενώ στο Σιάτλ, πυροβολήθηκε ένα άτομο, ταραχές σημειώθηκαν και στο Πόρτλαντ και στην Ουάσινγκτον η αστυνομία ψέκασε με σπρέι πιπεριού έναν γυμνό άντρα, στον οποίο έδωσαν μετά μία θερμική κουβέρτα άλλοι διαδηλωτές.
Συνολικά 28 χιλιάδες αστυνομικοί είχαν επιστρατευτεί για να μην περάσει κουνούπια στα 7,8 τετραγωνικά χιλιόμετρα, που έγινε και η παρέλαση από τη λεωφόρο Πενσυλβάνια ως τον Λευκό Οίκο.
Οι περισσότεροι διαδηλωτές που είχαν πανό με συνθήματα "Ο Τrump δεν είναι ο πρόεδρός μας" και "Κάνετε τους ρατσιστές να φοβηθούν ξανά", υποστήριξαν ότι δεν περίμεναν τη βία.
Έγιναν, πάντως, και διαδηλώσεις υπέρ του Trump, τόσο στις ΗΠΑ (Λος Άντζελες), όσο και στο Λονδίνο και στο Τόκυο.
Στη Μόσχα ελπίζουν επίσης ότι με τον Trump θα ανατείλει μία νέα εποχή και γιόρτασαν την ορκωμοσία του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης