Τελευταία Νέα
Διεθνή

Skynews: Η πρώτη μέρα του Donald Trump στην προεδρία των ΗΠΑ - Τι περιλαμβάνει

Skynews: Η πρώτη μέρα του Donald Trump στην προεδρία των ΗΠΑ - Τι περιλαμβάνει
Υπέγραψε ήδη τα πρώτα επίσημα έγγραφα, κανόνισε τα πρώτα ραντεβού, ενώ έπλεξε και το εγκώμιο του ζεύγους Clinton
Η πρώτη μέρα του Donald Trump στην προεδρία των ΗΠΑ θα περιλαμβάνει την παρακολούθηση μίας εκκλησιαστικής λειτουργίας και την επίσκεψη στα κεντρικά της CIA, σύμφωνα με το Skynews.
Ο νέος πρόεδρος κατάφερε να συνδυάσει τις εορταστικές εκδηλώσεις με πράξεις πολιτικής, ώρες μετά την ορκωμοσία του.
Μόλις είδε την παρέλαση έξω από τον Λευκό Οίκο, μπήκε στο οβάλ γραφείο για να υπογράψει έγγραφα και να κανονίσει ραντεβού με υπουργούς του.
Οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν δείχνουν ότι τήρησε τη δέσμευσή του, ενώ μία από τις πρώτες κινήσεις του ήταν να ελαχιστοποιήσει το οικονομικό βάρος από το Obamacare.
Η εντολή του προς τις αρμόδιες υπηρεσίες ήταν να καθυστερήσουν την εφαρμογή του συγκεκριμένου προγράμματος υγείας που επιβαρύνει οικονομικά νοικοκυριά, πολιτείες και παρόχους υγείας.
Το πρώτο του βήμα είναι η κατάργηση του Obamacare, αλλά το Κογκρέσο δεν έχει εκπονήσει ακόμα ένα εναλλακτικό πρόγραμμα για να το αντικαταστήσει.
Ο Trump είχε παρουσιάσει ένα πρόγραμμα 18 σημείων που θα εφάρμοζε μετά την εκλογή του.
Αλλά από τότε φάνηκε να αποστασιοποιείται από μία τόσο γρήγορη εφαρμογή πολιτικών, ειδικά σε περίπλοκα θέματα που απαιτούν τη συναίνεση του Κογκρέσου και ξένων ηγετών.
Λεπτά μετά την ορκωμοσία του, ο Trump ανακοίνωσε ότι θα αναπτύξει ένα αμυντικό πυραυλικό σύστημα για να προστατέψει τις ΗΠΑ από το Ιράν και τη Β. Κορέα.
Άλλα μέτρα είναι η αναστροφή των περικοπών για τις αμυντικές δαπάνες και ένας νέος προϋπολογισμός από το Κογκρέσο για την αναδιοργάνωση του στρατού.
"Θα παρέχουμε στους στρατιωτικούς ηγέτες μας κάθε μέσο για τις μελλοντικές αμυντικές ανάγκες μας".
Επίσης, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, o Τrump θα καταργήσει τα σχέδια για την κλιματική αλλαγή και θα τα αντικαταστήσει με το "Πρώτο Ενεργειακό Πλάνο" του προέδρου.
Η συγκεκριμένη πολιτική κίνηση περιλαμβάνει παρεμβάσεις στο αχρείαστο σχέδιο για την Κλιματική Δράση του Obama.
Υπάρχουν επίσης σκέψεις για τη μείωση των φόρων για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις, αλλά και την απόσυρση της συμφωνίας ΤΡΡ.
Μέσα στο Σάββατο 21/1 το ζεύγος Trump θα παραβρεθεί στη Λειτουργία του Καθεδρικού Ναού της Ουάσινγκτον.
Μία επίσκεψη στα κεντρικά της CIA στη Βιρτζίνια, αλλά μπορεί να αναβληθεί επειδή ο νέος διευθυντής της CIA Mike Pompeo δεν έχει πάρει ακόμα το χρίσμα από τη Γερουσία.
Η επίσκεψη έχει ιδιαίτερη σημασία μετά από όσα είχε πει ο Trump για τις μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες έκαναν λόγο για παρέμβαση Ρώσων χάκερς στις εκλογές των ΗΠΑ.
Ο Trump αρχίζει την προεδρία του υποσχόμενος να βελτιώσει τη χώρα και να βάλει πάνω από όλα τους πολίτες.
Όπως δήλωσε, "από σήμερα η Αμερική θα είναι πάνω από όλα, κάθε απόφαση για το εμπόριο, τους φόρους και τη μετανάστευση θα είναι προς όφελος των πολιτών, θα προστατέψουμε τα σύνορά μας από άλλες χώρες που μας κλέβουν τις δουλειές και θέλουμε μεγάλη ευημερία και ισχύ, διότι ο απλός κόσμος δεν μοιράζεται τον πλούτο των πολιτικών όταν χάνει τη δουλειά του ή, κλείνει το εργοστάσιο που εργαζόταν".
Η Hillary Clinton τον χειροκρότησε στο τέλος της ομιλίας του χαμογελώντας, ενώ και εκείνος την επαίνεσε που παραβρέθηκε στην τελετή ορκωμοσίας παρά τα πικρά σχόλια που είχαν γίνει εκατέρωθεν κατά την προεκλογική εκστρατεία.
"Είναι τιμή μου που ο Βill και η Hillary Clinton βρίσκονται εδώ σήμερα, καθώς πρόκειται για δύο ανθρώπους, για τους οποίους τρέφω μεγάλο σεβασμό".
Οι διαδηλωτές κρατήθηκαν μακριά από τις επίσημες εκδηλώσεις, αλλά σημειώθηκαν συγκρούσεις με την αστυνομία, αμάξια καταστράφηκαν και κάηκαν και περίπου 200 άτομα συνελήφθησαν.
Ο Trump ολοκλήρωσε τη βραδιά χορεύοντας σε τρεις διαφορετικούς χορούς με τη Melania και φυσικά κανέναν δεν εξέπληξε η επιλογή του τραγουδιού "My way" του Frank Sinatra.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης