Τελευταία Νέα
Διεθνή

LePen: Αλυσιδωτές αντιδράσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη θα προκαλέσει το Brexit

LePen: Αλυσιδωτές αντιδράσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη θα προκαλέσει το Brexit
Η Le Pen είπε ότι η ψήφος υπέρ του Brexit μπορεί να προκαλέσει ντόμινο
Η Γαλλίδα ακροδεξιά ηγέτης Marine Le Pen ζήτησε από τους Ευρωπαίους ψηφοφόρους να ακολουθήσουν το παράδειγμα των Αμερικάνων και των Βρετανών και να "ξυπνήσουν" το 2017, όπως μεταδίδει το Reuters.
Η Le Pen μίλησε σε εκατοντάδες υποστηρικτές της στη γερμανική πόλη Koblenz και τους είπε ότι η ψήφος υπέρ του Brexit μπορεί να προκαλέσει ντόμινο.
"Το 2016 ήταν η χρονιά που οι Αγγλοσάξωνες ξύπνησαν και είμαι σίγουρη ότι το 2017 θα είναι η χρονιά που όλη η Ευρώπη θα ξυπνήσει" ανέφερε εν μέσω χειροκροτημάτων το Σάββατο 21/1.
Η Le Pen επικεφαλής του αντιμεταναστευτικού κόμματος Εθνικό Μέτωπο (FN) φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις ότι μπορεί να διεκδικήσει τον Μάιο του 2017 την προεδρία στη Γαλλία και έχει κάνει την Ευρώπη ένα μεγάλο σταθμό στο πρόγραμμά της.
Οι ακροδεξιοί ηγέτες υπό το σλόγκαν "Ελευθερία για την Ευρώπη" θέλουν να ενδυναμώσουν τους δεσμούς τους.
"Το κλειδί είναι να υπάρξει ντόμινο μετά το Brexit, κι ένας κυρίαρχος λαός θα επιλέξει να αποφασίζει για τη μοίρα του μόνος του" δήλωσε στη συνέχεια η Le Pen.
"Το δεύτερο χτύπημα ήταν η εκλογή του Trump και η θέση του είναι ξεκάθαρη, δεν θέλει να υποστηρίξει ένα σύστημα που καταπιέζει τους ανθρώπους" συνέχισε η Γαλλίδα πολιτικός.
Σε μία κοινή συνέντευξη στους Times του Λονδίνου και τη γερμανική Bild, o Trump δήλωσε πρόσφατα ότι "η ΕΕ έχει γίνει ένα όχημα για τη Γερμανία" και προέβλεψε ότι περισσότερα κράτη μέλη θα αποφασίσουν να φύγουν από την Ένωση, ακολουθώντας το παράδειγμα της Βρετανίας.
Τα λαϊκίστικα κόμματα κερδίζουν έδαφος στην Ευρώπη, λόγω της λιτότητας, της ανεργίας, της μετανάστευσης και των τρομοκρατικών επιθέσεων στη Γαλλία και το Βέλγιο, που έχουν προκαλέσει φθορά στα παραδοσιακά κόμματα.
Η τάση φάνηκε στις ΗΠΑ με την εκλογή του Donald Trump.
Αρκετά γερμανικά ΜΜΕ αποκλείστηκαν από τη συνάντηση των ακροδεξιών ηγετών, στην οποία συμμετείχαν εκτός από τη Le Pen, o ηγέτης του ακροδεξιού ολλανδικού κόμματος "Κόμμα Ελευθερίας" Geert Wilders και ο Matteo Salvini από τη Λέγκα του Βορρά, που θέλει να βγάλει την Ιταλία από το ευρώ.
Ο Wilders προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις εν όψει των βουλευτικών εκλογών που θα γίνουν στην Ολλανδία στις 15 Μαρτίου 2017.
Χαιρετίζοντας την εκλογή του Trump, o Wilder είπε "χθες η Αμερική, σήμερα το Koblenz, αύριο μία νέα Ευρώπη".
Διαδηλώσεις έγιναν έξω από το μέρος που διεξαγόταν η συνάντηση και σε αυτές συμμετείχε και ο σοσιαλιστής εταίρος της Angela Merkel, o Sigmar Gabriel.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης