Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Σεισμός 8 Ρίχτερ στην Παπούα Νέα Γουινέα - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Reuters: Σεισμός 8 Ρίχτερ στην Παπούα  Νέα Γουινέα - Προειδοποίηση για τσουνάμι
Προειδοποίηση για τσουνάμι σε νησιά του Ειρηνικού
Ένας ισχυρός σεισμός έντασης 8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ χτύπησε την Κυριακή 22/1 την Παπούα - Νέα Γουινέα, ενώ εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι για διάφορα νησιά του Ειρηνικού, μεταδίδει το Reuters.
Αργότερα έγινε, πάντως, άρση της προειδοποίησης, με εξαίρεση την Παπούα Νέα Γουινέα και μερικά νησιά του Σολομώντα.
Σύμφωνα με τη γεωλογική υπηρεσία των ΗΠΑ το επίκεντρο ήταν 47 χιλιόμετρα δυτικά της Arawa στη βόρεια ακτή του νησιού Bougainville και το εστιακό βάθος ήταν 154 χιλιόμετρα.
Το Κέντρο Προειδοποίησης του Ειρηνικού για τσουνάμι είπε ότι κύματα ύψους 0,3 ως 1 μέτρο μπορεί να φτάσουν στις ακτές της Παπούα Νέας Γουινέας και των νησιών του Σολομώντα.
Αντίθετα, έγινε άρση του συναγερμού για τα νησιά Nauru, Pohnpei, Βανουάτου, Chuuk και την Ινδονησία.
Οι σεισμοί είναι συνηθισμένοι στην Παπούα Νέα Γουινέα που βρίσκεται στο δαχτυλίδι της φωτιάς του Ειρηνικού, ένα μέρος με έντονη σεισμική δραστηριότητα, καθώς βρίσκεται μεταξύ τεκτονικών πλακών.
"Εξαιτίας του μεγάλου βάθους του σεισμού είναι απίθανο να σημειωθεί σημαντική δραστηριότητα τσουνάμι" ανέφερε ο Chris McKee από το γεωφυσικό ινστιτούτο της Παπούα Νέας Γουινέας στο Reuters.
Ο McKee είπε και ότι δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, που είναι έτσι κι αλλιώς αραιοκατοικημένο.
Η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία ενημέρωσαν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τις δικές τους ακτογραμμές.
Στο νησί Bougainville είναι ένα από τα νησιά της αυτόνομης περιοχής Bougainville της Παπούα Νέας Γουινέας και έχει 300 χιλιάδες κατοίκους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης