Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Δεν πρέπει να βιαζόμαστε να κρίνουμε τον Trump, συμβούλεψε ο Πάπας Φραγκίσκος

Reuters: Δεν πρέπει να βιαζόμαστε να κρίνουμε τον Trump, συμβούλεψε ο Πάπας Φραγκίσκος
Ο Πάπας προειδοποίησε τους Ευρωπαίους ότι ο τρόπος που χειρίζονται την κρίση μπορεί να οδηγήσει σε πόλεμο
Ο Πάπας Φραγκίσκος είπε την Κυριακή 22/1 ότι δεν μπορεί να διαμορφώσει γνώμη για τον Donald Trump, αν δεν τον δει πρώτα να εφαρμόζει την πολιτική του, μεταδίδει το Reuters.
Την Παρασκευή 20/1 που ο Trump ανέλαβε και επίσημα πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Πάπας του ζήτησε να καθοδηγείται από τις ηθικές αξίες, λέγοντας ότι πρέπει να φροντίσει τους φτωχούς και τους αποκλεισμένους κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του.
"Νομίζω ότι πρέπει να περιμένουμε και θα δούμε, δεν θέλω να προτρέχω και να κρίνω ανθρώπους πρόωρα" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πάπας σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Pais.
"Θα δούμε πώς θα λειτουργήσει, τι θα κάνει και μετά θα διαμορφώσω άποψη" ξεκαθάρισε ο Πάπας και διευκρίνισε ότι "να φοβόμαστε για κάτι που μπορεί να συμβεί  δεν είναι σοφό κατά τη γνώμη μου και δεν θα πρέπει να προβλέπουμε καταστροφές".
Ο Πάπας Φραγκίσκος προειδοποίησε επίσης τους Ευρωπαίους για τον λαϊκισμό, λέγοντας ότι δεν θα πρέπει να επαναλάβουν τα λάθη της δεκαετίας του 1930, όταν οι προσπάθειες των "σωτήρων" να επιλύσουν την οικονομική και πολιτική κρίση οδήγησαν σε πόλεμο.
"Οι κρίσεις προκαλούν φόβο και πανικό, κατά τη γνώμη μου το πιο φανερό παράδειγμα ευρωπαϊκού λαϊκισμού είναι η Γερμανία του 1933.
Ένας λαός έψαχνε για την ταυτότητά του, ένας χαρισματικός ηγέτης υποσχέθηκε να του δώσει πίσω την ταυτότητά του, του έδωσε, όμως, μία παραμορφωμένη ταυτότητα και όλοι ξέρουμε τι συνέβη".
"Σε καιρούς κρίσης, η έλλειψη κρίσης είναι σημείο αναφοράς για μένα.
Γι' αυτό πάντα λέω, να μιλάτε μεταξύ σας, να μιλάει ο ένας στον άλλον".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης