Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινδία: Εκτροχιασμός τρένου – Σε 36 ανέρχονται οι νεκροί και 50 οι τραυματίες

tags :
Ινδία: Εκτροχιασμός τρένου – Σε 36 ανέρχονται οι νεκροί και 50 οι τραυματίες
Συχνά τα δυστυχήματα με τρένα στην Ινδία, καθώς το σιδηροδρομικό δίκτυο χρονολογείται από την αγγλική αποικιοκρατία
Τουλάχιστον 36 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 50 τραυματίστηκαν αργά το βράδυ του Σαββάτου 21/1 στην Ινδία, όπου εκτροχιάστηκε τρένο στα ανατολικά της χώρας, μεταδίδει το Reuters.
Συγκεκριμένα, το Hirakhand express που πήγαινε από την Jagdalpur στην Bhubaneswar εκτροχιάστηκε στις 23:20 κοντά στον σταθμό Kuneri, στην πολιτεία Andhra Pradesh, περίπου 30 χιλιόμετρα έξω από την πόλη Rayagada.
"H επιχείρηση διάσωσης άρχισε αμέσως" σύμφωνα με τον J.P. Mishra που είναι ο επικεφαλής δημόσιων σχέσεων των Σιδηροδρόμων της Ανατολικής Ακτής.
"Η βασική μας προτεραιότητα είναι να περιθάλψουμε τους τραυματίες και να τους μεταφέρουμε γρήγορα στα νοσοκομεία, ενώ ψάχνουμε όλα τα βαγόνια για να διαπιστώσουμε αν υπάρχει ακόμα κάποιος εγκλωβισμένος μέσα".
Ο λόγος του εκτροχιασμού δεν έχει γίνει γνωστός, όπως εξήγησε ο Mishra, προσθέτοντας ότι θα γίνουν έρευνες, διότι στην περιοχή δρουν και αντάρτες Μαοϊστές.
Εννέα βαγόνια εκτροχιάστηκαν και τρία αναποδογύρισαν και τα περισσότερα θύματα επέβαιναν σε αυτά.
Οι σιδηρόδρομοι της Ινδίας έχουν φτιαχτεί από την εποχή που ήταν αγγλική αποικία και δεν πληρούν όλες τις προϋποθέσεις ασφαλείας, ενώ μεταφέρουν 23 εκ. άτομα καθημερινά.
Στο τελευταίο σοβαρό ατύχημα 150 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί στη βόρεια πολιτεία Uttar Pradesh, ενώ η Ινδία κατείχε το 2014 το παγκόσμιο ρεκόρ με 27.581 θανάτους, με πολλά θύματα να πέφτουν από τα ασφυκτικά γεμάτα τρένα.
Ο επικεφαλής Υπουργός της Andhra Pradesh Chandrababu Naidu εξέφρασε μέσω Twitter τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, ενώ ξεκαθάρισε ότι θα γίνει έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος.
Ο πρωθυπουργός Narendra Modi έγραψε επίσης ένα tweet για τη θλιβερή τραγωδία και πρόσθεσε ότι ο υπουργός Σιδηροδρόμων θα μεριμνήσει για την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη και αποτελεσματική επιχείρηση διάσωσης και ανακούφισης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης