Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Συνομιλίες Αυστραλίας - Βρετανίας για νέες εμπορικές συμφωνίες στον απόηχο του Βrexit

Bloomberg: Συνομιλίες Αυστραλίας - Βρετανίας για νέες εμπορικές συμφωνίες στον απόηχο του Βrexit
Ο υπουργός Οικονομικών της Αυστραλίας S. Morisson θα μεταβεί για αυτόν τον λόγο στο Λονδίνο
Η Αυστραλία θα αρχίσει συνομιλίες στο Λονδίνο αυτή την εβδομάδα για νέες εμπορικές και επενδυτικές συμφωνίες στον απόηχο της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ, όπως αναφέρει το Bloomberg.
Ο υπουργός Οικονομικών της χώρας της Ωκεανίας Scott Morisson είπε ότι "παρά το αυξανόμενο αντιεμπορικό συναίσθημα παγκοσμίως, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα προσπαθήσει να βελτιώσει τη στενή σχέση ανάμεσα στην Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, μόλις πάρει σάρκα και οστά το Brexit".
Η αξία των εμπορικών συναλλαγών ανάμεσα στις δύο χώρες ήταν 27 δισ. αυστραλιανά δολάρια (20 δισ. δολ.) το 2015-16.
Από αυτά, τα 12 δισ. αυστραλιανά δολάρια ήταν εξαγωγές και τα υπόλοιπα 15 δισ. αυστραλιανά δολ. αντιστοιχούσαν σε εισαγωγές.
"Οι συνομιλίες κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης θα επιστρέψουν στα ιδρύματα της Αυστραλίας να επωφεληθούν από εμπορικές και επενδυτικές συμφωνίες με το Ηνωμένο Βασίλειο κάτι που θα έχει θετικό αντίκτυπο στις  επιχειρήσεις, τους εξαγωγείς και τους πολίτες μας" ανέφερε ο Morisson την Κυριακή 22/1.
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Theresa May υποσχέθηκε να εγκαταλείψει την ενιαία αγορά την περασμένη αγορά, διατηρώντας, ωστόσο, την ικανότητα να διαπραγματευτεί νέες εμπορικές συμφωνίες με χώρες εκτός ΕΕ.
O Morisson θα έχει επίσης συναντήσεις με οικονομολόγους του Ηνωμένου Βασιλείου για πολιτικές στον τομέα των ακινήτων, έτσι ώστε να ξεκαθαριστεί αν ταιριάζουν στην Αυστραλία.
Συναντήσεις θα γίνουν και με τον καγκελάριο της Βρετανίας Philip Hammond, τον υπουργό Ακινήτων και Σχεδιασμού Gavin Barell και την υπουργό του City του Λονδίνου Simon Κirby.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης