Τελευταία Νέα
Διεθνή

BBC: Ο Trump κατηγορεί τα media ότι υποβάθμισαν τον αριθμό όσων παρακολούθησαν την ορκωμοσία του

BBC: Ο Trump κατηγορεί τα media ότι υποβάθμισαν τον αριθμό όσων παρακολούθησαν την ορκωμοσία του
Ο Trump κατά τη διάρκεια μίας επίσκεψής του στη CIA στράφηκε εναντίον του Τύπου
Ο Donald Trump κατηγόρησε τα media για ανεντιμότητα όσον αφορά τον αριθμό των ανθρώπων που παρακολούθησαν την ορκωμοσία του, όπως μεταδίδει το BBC.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ ήταν 1,5 εκατ. κόσμος την Παρασκευή 20/1 που έδωσε το παρών στην ομιλία του στο Καπιτώλιο.
Αργότερα το γραφείο τύπου του Λευκού Οίκου έκανε λόγο "για το μεγαλύτερο πλήθος που έχει συγκεντρωθεί ποτέ σε ορκωμοσία".
Αλλά κανένας δεν δίνει αποδείξεις για αυτούς τους ισχυρισμούς, αντίθετα οι φωτογραφίες δείχνουν ότι στην ορκωμοσία του Obama το 2009 είχε πολύ περισσότερο κόσμο.
Το Σάββατο 21/1 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο κατέβηκαν σε διαδηλώσεις κατά του Trump.
Η μεγαλύτερη διαδήλωση έγινε στην Ουάσινγκτον με μισό εκατ. κόσμο και ακολούθησαν η Νέα Υόρκη με 400 χιλιάδες άτομα, το Λος Άντζελες και το Σικάγο.
Ο στόχος τους ήταν να αναδείξουν τα δικαιώματα των γυναικών, καθώς οι ακτιβιστές πιστεύουν ότι απειλούνται τώρα με τη νέα αμερικάνικη κυβέρνηση.
Ο Trump δεν αναφέρθηκε στις διαμαρτυρίες κατά τη διάρκεια μίας επίσκεψής του στη CIA για να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ τους, αλλά στράφηκε εναντίον του Τύπου.
Κατηγόρησε τα ΜΜΕ ότι ανακάλυψαν μία διαμάχη ανάμεσα σε εκείνον και την κοινότητα των μυστικών υπηρεσιών.
Αλλά ο απερχόμενος διευθυντής της CIA είχε προσάψει στον Trump αρκετά για τη συμπεριφορά και τους τρόπους του.
Ο Trump έδειξε βίντεο και φωτογραφίες από την ορκωμοσία του, λέγοντας ότι "μου φαίνεται ότι έχει πάνω από 1,5 εκατομμύριο κόσμο" αποδομώντας τα ρεπορτάζ των media που έκαναν λόγο για 250 χιλιάδες ανθρώπους.
Είπε επίσης ότι το πλήθος εκτεινόταν και πίσω από το μνημείο της Ουάσινγκτον και επανέλαβε την κακή άποψη που έχει για τους δημοσιογράφους, "τους πιο ανέντιμους ανθρώπους του πλανήτη".
Αργότερα αναφέρθηκε στο θέμα και ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Sean Spicer.
"Υπάρχει πολλή συζήτηση για αυτό στα media και έχω να πω ότι ήταν το πιο πολυπληθές κοινό που έχω δει σε ορκωμοσία, τόσο σε φυσική παρουσία ανθρώπων εδώ, όσο και παγκοσμίως που την παρακολούθησαν εκατομμύρια".
"Αυτές οι προσπάθειες να μειώσουν τον ενθουσιασμό για την ορκωμοσία είναι ντροπιαστικές και λανθασμένες" συμπλήρωσε ο ίδιος.
Δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για το πόσοι παρακολούθησαν την ορκωμοσία, αλλά οι εκτιμήσεις είναι ότι το 2009 και το 2013 στις δύο ορκωμοσίες του Obama παραβρέθηκαν 1,8 εκ. και 1 εκ. άνθρωποι αντίστοιχα.
Απηχώντας τις απόψεις του Trump για ανεντιμότητα, ο Spicer βαθμολόγησε με 0 τα ρεπορτάζ που ανέφεραν ότι στην ορκωμοσία του Trump ήταν λιγότερος κόσμος απ' ό,τι στις δύο του Obama.
Πάντως, ανεξάρτητα από τις φωτογραφίες, το σύστημα του μετρό της Ουάσινγκτον έδειξε ότι κόπηκαν λιγότερα εισιτήρια απ' ό,τι το 2009 και το 2013 στις ορκωμοσίες του Obama.
Η επίσκεψη του Trump στη CIA έδειξε, εξάλλου, ότι θέλει να εξομαλύνει τις σχέσεις του με την κοινότητα των μυστικών υπηρεσιών, που τέθηκαν υπό αμφισβήτηση μετά τις αναφορές ότι Ρώσοι χάκερς έκαναν παρέμβαση στις αμερικάνικες εκλογές.
"Σας αγαπώ και σας σέβομαι και είμαι 1000% στο πλευρό της υπηρεσίας" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Trump προσθέτοντας ότι είναι ανακάλυψη των media η δήθεν διαμάχη του με τη CIA.
O πρώην διοικητής της CIA John Brennan είπε, πάντως, ότι ο Trump θα πρέπει να ντρέπεται για την εγωπάθεια που επέδειξε μπροστά στο μνημείο των ηρώων της υπηρεσίας.
Την περασμένη εβδομάδα, μάλιστα, είχε ζητήσει από τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ να είναι πιο πειθαρχημένος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης