Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Συνελήφθη ύποπτος για την επίθεση στα κεντρικά της αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη

tags :
Reuters: Συνελήφθη ύποπτος για την επίθεση στα κεντρικά της αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη
Άλλοι πέντε ύποπτοι ανακρίνονται στην Κωνσταντινούπολη για την ίδια επίθεση
Οι τούρκικες αρχές συνέλαβαν έναν άνδρα που φέρεται να είναι υπεύθυνος για τις επιθέσεις με ρουκέτες ενάντια στα κεντρικά της αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη, όπως μεταδίδει το Reuters.
Η επίθεση είχε γίνει το βράδυ της Παρασκευής 20/1 από ένοπλους δράστες που εκτός από τα κεντρικά της αστυνομίας, έβαλαν στο στόχαστρο και το κυβερνών κόμμα ΑΚ, σε γραφεία του οποίου έριξαν επίσης ρουκέτες.
Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα από τις επιθέσεις.
Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας ο ύποπτος ταυτοποιήθηκε ως μέλος του παράνομου Επαναστατικού Στρατιωτικού Απελευθερωτικού Μετώπου (DHKP-C) και συνελήφθη στη βορειοδυτική επαρχία Tekirdag, ενώ πάνω του βρέθηκαν ένα όπλο και μία χειροβομβίδα.
Πιστεύεται επίσης ότι ο ίδιος είναι και πίσω από την επίθεση στην αστυνομία το Σάββατο 21/1.
Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχει αναλάβει καμία οργάνωση την ευθύνη για τις επιθέσεις.
Η πληροφόρηση από την αστυνομία κάνει λόγο για άλλους πέντε υπόπτους που ανακρίνονται και κρατούνται στην Κωνσταντινούπολη για τις επιθέσεις της Παρασκευής 20/1.
Η παράνομη οργάνωση DHKP-C θεωρείται τρομοκρατική από την Τουρκία, τις ΗΠΑ και την ΕΕ.
Έχει πραγματοποιήσει επιθέσεις αυτοκτονίας ενάντια στην τούρκικη αστυνομία και την αμερικάνικη πρεσβεία τα προηγούμενα χρόνια.
Η Τουρκία έχει κλονιστεί από σειρά βομβιστικών επιθέσεων το 2016, συμπεριλαμβανομένης και αυτής έξω από το γήπεδο της Κωνσταντινούπολης στις 10 Δεκεμβρίου, όταν είχαν χάσει τη ζωή τους 44 άνθρωποι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης