Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Σε πτώση η συμμετοχή στις προκριματικές της αριστερής παράταξης – Δεν ψήφισε ο Hollande

Le Monde: Σε πτώση η συμμετοχή στις προκριματικές της αριστερής παράταξης – Δεν ψήφισε ο Hollande
Δεν ψήφισε ο Hollande, καθώς βρίσκεται στη Χιλή
Δύο μήνες μετά τις προκριματικές εκλογές της δεξιάς παράταξης, ήρθε η ώρα της αριστεράς, όπως γράφει η Le Monde.
Για να αναδείξει τον δικό της υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές του Απριλίου 2017.
Οι κάλπες άνοιξαν την Κυριακή 22/1 στις 9:00 και θα κλείσουν στις 19:00 (10:00 και 20:00 οι αντίστοιχες ώρες Ελλάδας), με τους εφτά υποψήφιους να ελπίζουν σε μία δυναμική κινητοποίηση του κόσμου σε αυτόν τον πρώτο γύρο, έτσι ώστε να μπορέσουν να συναγωνιστούν στη συνέχεια τα βαριά χαρτιά της αριστεράς τον Jean- Luc Melenchon και τον Emmanuel Macron.
Ο Francois Hollande παρεμπιπτόντως, βρίσκεται στη Χιλή και δεν θα συμμετάσχει στην ψηφοφορία.
Σε πτώση ήταν, όμως, γενικότερα και η συμμετοχή σε αυτές τις εκλογές σε σύγκριση με τις προηγούμενες της αριστερής παράταξης το 2011.
Συγκεκριμένα, είχαν ψηφίσει μέχρι το μεσημέρι 400 χιλιάδες άνθρωποι στο 63% των εκλογικών τμημάτων, οπότε με αναγωγή οι ψηφοφόροι μπορεί να είναι 600 χιλιάδες στο σύνολο των εκλογικών τμημάτων.
Οι διοργανωτές θεωρούν ότι η συμμετοχή του κόσμου θα αυξηθεί στη συνέχεια, καθώς το πρωί επικρατούσαν και πολικές θερμοκρασίες, ενώ τα εκλογικά κέντρα είχαν γενικά κόσμο.
Το 2011 είχαν ψηφίσει, πάντως, 800 χιλιάδες άνθρωποι στις προκριματικές της αριστεράς μέχρι το μεσημέρι, αλλά σε περισσότερα εκλογικά κέντρα τότε (9.245).
Επίσης στις πρόσφατες προκριματικές της δεξιάς παράταξης ψήφισαν 1,1 εκ. άνθρωποι σε 10 χιλιάδες και πλέον εκλογικά κέντρα.
Η ψηφοφορία άρχισε ουσιαστικά από το Σάββατο 21/1 για τους Γάλλους του εξωτερικού, αλλά υπήρχαν παράπονα για κακή ενημέρωση με πολλούς να μην μπορούν να βρουν το εκλογικό τους τμήμα.
Αλλά στη Γουαδελούπη εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στη διαδικασία, υποστηρίζοντας ότι "είμαστε μία αριστερή περιοχή εδώ και οι άνθρωποι θα έρθουν να ψηφίσουν".
Οι υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν το χρίσμα είναι εφτά και οι τέσσερις προέρχονται από το Σοσιαλιστικό Κόμμα και είναι ο Manuel Valls, o Benoit Hamon, o Arnaud Montebourg και ο Vincent Peillon.
Οι άλλοι τρεις είναι ο Francois de Rugy από τους Οικολόγους, η Sylvia Pinel από τη ριζοσπαστική αριστερά και ο Jean Luc - Benhamias από το Δημοκρατικό Μέτωπο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης