Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schaeuble προς May: Πάρτε μαθήματα διαπραγμάτευσης για το Brexit από τους Ελβετούς

Schaeuble προς May: Πάρτε μαθήματα διαπραγμάτευσης για το Brexit από τους Ελβετούς
Οι Βρετανοί πρέπει να παραδειγματιστούν από το πόσο έξυπνα η Ελβετία συνέδεσε την εθνική κυριαρχία με τη συνεργασία με την ΕΕ 
Ένα «Brexit αλά Ελβετία» παροτρύνει ο Wolfgang Schaeuble τους Βρετανούς να εφαρμόσουν καθώς όπως υποστηρίζει «οι Ελβετοί πρέπει να δώσουν μαθήματα διαπραγμάτευσης στους Βρετανούς».
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξη του στην ελβετική εφημερίδα Neue Zuercher Zeitung, αναφέρει ότι «οι Βρετανοί θα πρέπει να παραδειγματιστούν από το πόσο έξυπνα η Ελβετία συνέδεσε την εθνική κυριαρχία με την στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση», ενώ συμπληρώνει ότι τρέφει μεγάλο σεβασμό για την Ελβετία.
Δεν παρέλειψε να ρίξει και τα «καρφιά» του προς το Λονδίνο, δηλώνοντας ότι «κάποιος πρέπει να πει στη βρετανική κυβέρνηση ότι ζούμε στο 2017».
Η Ελβετία έχει πρόσβαση στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά μέσω μιας σειράς διμερών συμφωνιών και σε δημοψήφισμα του 2014 αποφασίστηκε οι Ελβετοί πολίτες να έχουν τον πρώτο λόγο σε μια θέση εργασίας, αντί επιβολής ποσοστώσεων σε αλλοδαπούς εργαζομένους.
Από την πλευρά της η Theresa May μιλώντας στο BBC, δήλωσε ότι έχει κάθε προσδοκία πως θα μπορέσει να επιτύχει μία πολύ καλή εμπορική συμφωνία με την ΕΕ γιατί θα είναι καλή και για τις δύο πλευρές, αλλά επανέλαβε ότι «δε θέλει να βάλει την υπογραφή της σε μία κακή συμφωνία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης