Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Welle: Προς αναζήτηση του "εκλεκτού" οι Γάλλοι Σοσιαλιστές - Χαμηλή η συμμετοχή

Deutsche Welle: Προς αναζήτηση του
Στα μισά της ψηφοφορίας είχαν ψηφίσει 400.000 άνθρωποι όταν το 2011 την ίδια ώρα είχαν ψηφίσει 744.500 άνθρωποι
Τα 7.500 έφτασαν τα εκλογικά τμήματα σε όλη τη Γαλλία που στήθηκαν και περιμένουν τους ψηφοφόρους των σοσιαλιστών για να επιλέξουν τον «εκλεκτό» για τις προεδρικές εκλογές του Μάιου.
Σύμφωνα με τους οργανωτές, στα μισά της ψηφοφορίας είχαν ψηφίσει 400.000 άνθρωποι, με βάση στοιχεία από τα δύο τρίτα των εκλογικών τμημάτων.
Στις προηγούμενες προκριματικές, το 2011, την ίδια ώρα είχαν ψηφίσει 744.500 άνθρωποι.
Deutsche Welle, τρεις οι επικρατέστεροι υποψήφιοι:
ο πρώην πρωθυπουργός Manuel Valls και δύο από τους υπουργούς του, οι Benoit Hamon και Arnaud Montebourg.
Όλοι αναμένουν με ενδιαφέρον τα ποσοστά προσέλευσης στις κάλπες, από τα ποία θα εξαρτηθούν πολλά, τόσο για τη δυναμική που θα δημιουργηθεί για τον δεύτερο γύρο, όσο και για την ισχύ που θα μπορέσει να αντλήσει ο τελικός νικητής, αλλά και τη στάση που θα κρατήσουν οι δύο άλλοι επίδοξοι «μνηστήρες» του αριστερού πολιτικού χώρου, δηλαδή ο Emmanuel Macron και ο Jean-Luc Mélenchon.
Οι πολιτικές επιλογές των Valls, Hamon και Montebourg έχουν διαφορές, έχουμε τον αυταρχικό κοινωνικό φιλελευθερισμό του Valls, την αριστερή κοινωνική οικολογία του Hamon, αλλά και τον οικονομικό ευρω-σκεπτικισμό του Montebourg, ο οποίος δηλώνει υποστηρικτής του «made in France».
Χωρίς ξεκάθαρη νίκη πάντως, όποιος και να υπερισχύσει θα έχει δυσκολίες να συσπειρώσει γύρω από το πρόγραμμά του.
Το σοσιαλιστικό κόμμα έχει βάλει σχετικά χαμηλά τον πήχη. 
Yπολογίζει γύρω στο ενάμισι εκατομμύριο εκλογέων με την κρυφή ελπίδα να ξεπεράσουν τελικά τα δύο εκατομμύρια.
Εάν πλησιάσουν τα τρία εκατομμύρια θα είναι θρίαμβος, παρ’ ότι θα απέχουν πολύ από τα πέντε εκατομμύρια των εκλογέων στην προκριματική αναμέτρηση της Δεξιάς.
Βέβαια η χρονική διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τους σοσιαλιστές περιορίσθηκε σημαντικά, λόγω αναποφασιστικότητας του σημερινού προέδρου F. Hollande, ο οποίος ήθελε να εξαντλήσει όλα τα χρονικά περιθώρια μέχρι να ανακοινώσει τελικά ότι δεν θα είναι υποψήφιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης