Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα των Ταλιμπάν στον Trump - Φύγε από το Αφγανιστάν αλλιώς θα υποστείς μια ντροπιαστική ήττα

Μήνυμα των Ταλιμπάν στον Trump - Φύγε από το Αφγανιστάν αλλιώς θα υποστείς μια ντροπιαστική ήττα
Αν ακολουθήσεις τα βήματα των προκατόχων σου θα βουλιάξεις βαθιά στον βάλτο του Αφγανιστάν
Με ένα «πρωτότυπο» και μοναδικό μέχρι σήμερα τρόπο «επικοινώνησαν Ταλιμπάν με τον νέο αμερικανό πρόεδρο. Έστειλαν μήνυμα μέσω twitter στον Trump να μην ασχοληθεί μαζί τους.
Σε ανακοίνωση, η οποία ήταν γραμμένη στα αγγλικά, ο συγγραφέας του μηνύματος παρουσιάζει τον νέο πρόεδρο ως ένα «αίνιγμα για τους Αμερικανούς και για δισεκατομμύρια ανθρώπους στη Γη», όπως ανέφερε ο εξειδικευμένος ιστότοπος Site, που παρακολουθεί τη δραστηριότητα των ακραίων ισλαμιστικών οργανώσεων στο διαδίκτυο.
Στο κείμενο εκφράζεται η ελπίδα ότι «ο λευκός δισεκατομμυριούχος που αντικατέστησε τον μαύρο Obama στην Ουάσινγκτον δεν θα ακολουθήσει τα ανέντιμα και ασύνετα βήματα του προκατόχου του».
Και συνεχίζουν λέγοντας ότι «αν επιμείνει στον δρόμο που χάραξαν οι (πρόεδροι) Bush και Obama και συνεχίσει την παράνομη κατοχή της χώρας μας, χωρίς ποτέ μέχρι σήμερα να εκτιμήσει τα αποτελέσματα, τότε δεν θα περάσει πολύς καιρός μέχρι να βουλιάξει ο Trump βαθιά στον βάλτο του Αφγανιστάν».
«Η Αμερική ποτέ στην ιστορία της δεν διεξήγαγε έναν πόλεμο τόσο μακρόχρονο και τόσο εντατικό αλλά εάν επιμείνει στην αλαζονική πολιτική της, μπορούμε να προβλέψουμε ότι θα υποστεί μια καταστροφή και μια ντροπιαστική ιστορικά ήττα.
Ο Trump είναι ένα αίνιγμα για τους Αμερικανούς και για δισεκατομμύρια ανθρώπους στη Γη και καμία πρόβλεψη δεν μπορεί να γίνει για το τι σκοπεύει να κάνει, ούτε για τις συνέπειες που θα έχει αυτό», προστίθεται στο κείμενο.
Οι ΗΠΑ εισέβαλαν στο Αφγανιστάν τον Οκτώβριο του 2001, μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.
Σήμερα στο Αφγανιστάν παραμένουν ακόμη 8.400 Αμερικανοί στρατιώτες, στο πλαίσιο της αποστολής του ΝΑΤΟ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης