Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κύπρος: Η Ρωσία είναι έτοιμη να εμπλακεί στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό

Κύπρος: Η Ρωσία είναι έτοιμη να εμπλακεί στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό
Η Ρωσία ποτέ δεν ήταν αμέτοχος παρατηρητής και στηρίζει τις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας στο θέμα των εγγυήσεων  
Την ετοιμότητα της Ρωσίας να εμπλακεί στις διαπραγματεύσεις για το κυπριακό τόνισε ο πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κύπρο, Stanislav Ocatsi τονίζοντας ότι «πρέπει να ληφθεί υπόψη πλήρως η θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για την αναγκαιότητα κατάργησης του θεσμού των εγγυήσεων».
Σε άρθρο του στην εφημερίδα Φιλελεύθερος, ο ρώσος πρέσβης αναφέρει ότι «η Ρωσική Ομοσπονδία ποτέ δεν ήταν αμέτοχος παρατηρητής» και προειδοποιεί ότι οι προσπάθειες για καθορισμό τεχνητών χρονοδιαγραμμάτων για τη διευθέτηση του Κυπριακού θα μπορούσαν να οδηγήσουν τις συνομιλίες σε αδιέξοδο.
«Η επιβολή έτοιμων συνταγών για διευθέτηση του Κυπριακού προβλήματος υπέρ των γεωπολιτικών συμφερόντων οποιουδήποτε είναι ικανή να βλάψει την ειρηνική διαδικασία στην Κύπρο», όπως αποδείχθηκε με τη «θλιβερή τύχη» που είχε το σχέδιο Annan, προσθέτει. Σύμφωνα με τον κ. Ocatsi, η Μόσχα είναι διατεθειμένη να υποστηρίξει μια μορφή διευθέτησης του Κυπριακού «με την οποία θα είναι σύμφωνοι οι ίδιοι οι Κύπριοι από μόνοι τους».
Όσον αφορά τη διάσκεψη για την Κύπρο στη Γενεύη ο πρέσβης της Ρωσίας παρατηρεί ότι «δυστυχώς τα θέματα-κλειδιά της κυπριακής διευθέτησης παρέμειναν προς το παρόν άλυτα», συμπληρώνει όμως ότι «δεν εγκαταλείπουμε τις ελπίδες για περαιτέρω σμίκρυνση μεταξύ των θέσεων» των δύο πλευρών.
Επισημαίνει ότι σταθερή βάση για μια ειρηνική διευθέτηση στην Κύπρο θα μπορούσαν να είναι οι εγγυήσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας (ΣΑ).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης