Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συριακή κρίση: Αρχίζουν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις κυβέρνησης - ανταρτών στο Καζακστάν

tags :
Συριακή κρίση: Αρχίζουν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις κυβέρνησης - ανταρτών στο Καζακστάν
Πιθανούς τρόπους διατήρησης της κατάπαυσης του πυρός θα συζητήσουν μόνο οι δυνάμεις των ανταρτών
Στο Καζακστάν αναμένεται να αρχίσουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες για τη συριακή κρίση μεταξύ της κυβέρνησης της Συρίας και των δυνάμεων της αντιπολίτευσης.
Όπως μεταδίδεται, οι αντιπροσωπείες που θα συμμετάσχουν στις ειρηνευτικές συνομιλίες δεν έχουν ακόμη συμφωνήσει για τις άμεσες συνομιλίες μεταξύ εκπροσώπων της κυβέρνησης στη Δαμασκό και των ανταρτικών ομάδων.
Όπως υποστήριξε ο υφυπουργός Εξωτερικών του Καζακστάν ότι το ζήτημα των άμεσων συνομιλιών πρόσωπο με πρόσωπο, βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των συζητήσεων.
Εν τω μεταξύ, η αντιπροσωπεία της συριακής αντιπολίτευσης τόνισε ότι θα συζητήσει μόνο πιθανούς τρόπους διατήρησης της κατάπαυσης του πυρός που επιτεύχθηκε με τον ουσιαστικό ρόλο της Ρωσίας και της Τουρκίας.
Η συριακή αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι η εκεχειρία παραβιάζεται από τις ιρανικές παραστρατιωτικές ομάδες, που δρουν στη χώρα, υποστηρίζοντας τις κυβερνητικές δυνάμεις.
«Δε θα εισέλθουμε σε πολιτικές συζητήσεις, αλλά σε ζητήματα που σχετίζονται με την τήρηση της εκεχειρίας, αλλά και την ανθρωπιστική διάσταση της κρίσης, αναφορικά με τις περιοχές που βρίσκονται υπό πολιορκία, την απελευθέρωση κρατουμένων, αλλά και τη διάθεση βοήθειας» υποστήριξε ο εκπρόσωπος της αντιπροσωπείας της συριακής αντιπολίτευσης, υπογραμμίζοντας ότι «εάν η κυβέρνηση νομίζει ότι η παρουσία μας στην Αστάνα, συνιστά παράδοσή μας, αυταπατάται».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης