Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα Coeure (ΕΚΤ) στον Trump - «Κακή ιδέα ο προστατευτισμός»

Μήνυμα Coeure (ΕΚΤ) στον Trump - «Κακή ιδέα ο προστατευτισμός»
Ο αξιωματούχος της ΕΚΤ επανέλαβε επίσης ότι είναι πολύ νωρίς για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να μεταβάλει την χαλαρή νομισματική της πολιτική 
Σαφές μήνυμα στον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump κατά της πολιτικής προστατευτισμού, έστειλε ο Benoti Coeure, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
«Ο προστατευτισμός, αυτήν τη στιγμή, είναι ξεκάθαρα κακή ιδέα», δήλωσε ο Coeure στο Radio Classique, προσθέτοντας ότι είναι πολύ νωρίς για να γίνει ειδικότερος σχολιασμός, αφού ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει αποσαφηνίσει την οικονομική του πολιτική.
Ο αξιωματούχος της ΕΚΤ επανέλαβε επίσης ότι είναι πολύ νωρίς για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να μεταβάλει την χαλαρή νομισματική της πολιτική και ότι είναι σημαντικό οι νομισματικές συνθήκες στην ευρωζώνη να είναι οι καταλληλότερες για την οικονομία της ευρωζώνης.
Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο CNBC, ο Coeure είχε τονίσει ότι η Ευρωζώνη είναι πλέον πιο ανθεκτική σε σχέση με τρία χρόνια πριν.
«Οι μεταρρυθμίσεις εφαρμόζονται σε πολλές χώρες, η ανάπτυξη έχει ενισχυθεί.
Θέλουμε να είμαστε βέβαιοι ότι η ζώνη του ευρώ θα μπορέσει να ανταπεξέλθει σε ένα πιθανό παγκόσμιο σοκ και γι αυτό πρέπει να είμαστε ακόμη ισχυρότεροι», τόνισε ο Coeure.
Όσον αφορά το ενδεχόμενο tapering του προγράμματος αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ, o Coeure εξήγησε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει αυτή η ανάγκη, ωστόσο η ΕΚΤ θα είναι σε θέση να μειώσει το QE, όταν αυτό κριθεί απαραίτητο.
«Όσα αποφασίσαμε τον Δεκέμβριο αποτελούν ένα μέσο για να διατηρήσουμε τις κατάλληλες χρηματοοικονομικές συνθήκες, ιδιαίτερα χρήσιμο δεδομένης της αβεβαιότητας στην παγκόσμια οικονομία», υπογράμμισε το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης