Τελευταία Νέα
Διεθνή

Novak (Ρωσία): Δε μπορούμε να προχωρήσουμε σε άμεση μείωση της παραγωγής πετρελαίου

Novak (Ρωσία): Δε μπορούμε να προχωρήσουμε σε άμεση μείωση της παραγωγής πετρελαίου
Ο ρώσος υπουργός Ενέργειας επικαλέστηκε τεχνικά ζητήματα λόγω των οποίων δεν είναι δυνατές οι άμεσες περικοπές που προβλέπει η συμφωνία
Στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ρωσία αναφορικά με τις μειώσεις στην παραγωγή πετρελαίου που προβλέπει η συμφωνία του ΟΠΕΚ αναφέρθηκε ο υπουργός Ενέργειας της χώρας, Alexandr Novak, μετά την ολοκλήρωση της ανεπίσημης συνάντησης μεταξύ των χωρών που περιλαμβάνονται στη συμφωνία.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Novak, "έχουμε τις δικές μας τεχνολογικές ιδιαιτερότητες, προκειμένου να παράγουμε την ίδια ποσότητα πετρελαίου με τη Σαουδική Αραβία θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε εκατό φορές περισσότερες εξέδρες", προσθέτοντας παράλληλα ότι η Ρωσία έχει "διαφορετικούς ρυθμούς ροής, διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες και άλλες τεχνολογίες παραγωγής".
Να σημειώσουμε ότι μέχρι στιγμής η Ρωσία, παρά τη δέσμευσή της για περικοπές ύψους 300 χιλ. βαρελιών ημερησίως, έχει μειώσει τον εν λόγω όγκο κατά μόλις 100 χιλ. βαρέλια, την ίδια στιγμή μάλιστα που η Σαουδική Αραβία έχει προχωρήσει σε μεγαλύτερες μειώσεις απ' ότι είχε αρχικά δηλώσει.
Σύμφωνα με τον Novak, μία ταχεία και απότομη μείωση της παραγωγής θα σήμαινε παράλληλα εκροή των επενδύσεων, προκαλώντας σημαντικές καθυστερήσεις στον εν λόγω τομέα.
"Μερικές εξέδρες θα μπορούσαν να κλείσουν τελείως, γεγονός που θα καθιστούσε σχεδόν αδύνατο για εμας να τις ενεργοποιήσουμε μετά ξανά", εξηγεί ο ρώσος υπουργός Ενέργειας, ενώ όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, "έχουμε εφαρμόσει τη συμφωνία, με γνώμονα αυτές τις τεχνολογικές ιδιαιτερότητες".
Παράλληλα, τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία συμμετέχει σε μία σχετική συμφωνία, γεγονός που καθιστά δύσκολο το έργο της, ωστόσο έσπευσε να υπογραμμίσει ότι η μέχρι στιγμής συμβολή της χώρας στη συμφωνία είναι θετική.
"Η κατάσταση στην αγορά εξισοσσοπείται και τα αποθέματα έχουν αρχίσει εν μέρει να μειώνονται, ενώ έχουμε αρχίσει να βλέπουμε σταθερότητα και χαμηλότερη μεταβλητότητα", ανέφερε ο Novak.
Αναφορικά με την τιμή του πετρελαίου, ο ρώσος υπουργός Ενέργειας προέβλεψε ότι κατά το τρέχον έτος θα μπορούσε να αγγίξει έως και 60 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης