Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Ιδού οι γιγαντιαίες εταιρείες που θα πληγούν από έναν εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας

Bloomberg: Ιδού οι γιγαντιαίες εταιρείες που θα πληγούν από έναν εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Κίνα δεν θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια...
Ένα ευρύ μποϊκοτάζ των Αμερικανών στα κινεζικά προϊόντα και τούμπαλιν θα μπορούσε να αποτελέσει ένα καίριο πλήγμα για ορισμένες εταιρείες – κολοσσούς, σχολιάζει εύστοχα σε άρθρο του το Bloomberg.
Όπως εκτιμάται, το μόνο σίγουρο είναι ότι η Κίνα δεν θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια στις επικείμενες εμπορικές πολιτικές προστατευτισμού του Donald Trump και θα προχωρήσει σε αντίποινα.
Στην περίπτωση που οι Κινέζοι μποϊκοτάρουν τα αμερικανικά προϊόντα, το πρακτορείο τονίζει ότι μεταξύ των μεγάλων χαμένων θα είναι οι Nike, General Motors, Ford Motor και Tiffany & Co, ενώ στην αντίστροφη περίπτωση θα πληγούν ορισμένες τεχνολογικές όπως η Lenovo και η ZTE.
Το Bloomberg εκτιμά επίσης πως αν εν τέλει ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος των Η.Π.Α. πραγματοποιήσει τις απειλές του για δασμό 45% στα κινεζικά προϊόντα, τότε ο δείκτης MSCI για την Κίνα θα μπορούσε να κατρακυλήσει ακόμα και 30%!
Ωστόσο, ο κ. Garner, αναλυτής της Morgan Stanley, εκφράζει την άποψη πως οι αμερικανικές μετοχές θα χάσουν περισσότερο από ότι οι κινεζικές...
Επίσης, οι οικονομολόγοι αναφέρουν στο πρακτορείο πως θα υπάρξουν και ωφελημένοι στο δυσμενές σενάριο του εμπορικού πολέμου, όπως η ενεργεία, η ψυχαγωγία, η τεχνολογία και ο τουρισμός από πλευράς Κίνας αλλά και οι τηλεπικοινωνίες και τα τσιπς (ημι-αγωγοί) από πλευράς Η.Π.Α.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης