Τελευταία Νέα
Διεθνή

Groupama: Στο... «μηδέν» οι πιθανότητες νίκης της Le Pen στις γαλλικές εκλογές

tags :
Groupama: Στο... «μηδέν» οι πιθανότητες νίκης της Le Pen στις γαλλικές εκλογές
Το σύστημα ψηφοφορίας των δύο γύρων χρησιμεύει ως έλεγχος κατά των εξτρεμιστικών κομμάτων
Οι διεθνείς επενδυτές υπερεκτιμούν τις πιθανότητές η Marine Le Pen να κερδίσει τις γαλλικές προεδρικές εκλογές, ακόμη κι αν τώρα οδηγεί τις δημοσκοπήσεις.
Αυτό αναφέρει ο Philippe Setbon, διευθύνων σύμβουλος της Groupama Asset Management.
Ο επενδυτικός βραχίονας της Groupama, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία αμοιβαίων κεφαλαίων στον κόσμο, δηλώνει ότι αγοράζει γαλλικές μετοχές, ποντάροντας στην πιθανότητα η ηγέτης του Εθνικού Μετώπου να χάσει και η αγορά να ανακάμψει.
Η Groupama Asset Management, η οποία διαχειρίζεται περίπου 97 δισ. ευρώ, είναι εστιασμένη στις γαλλικές εταιρείες, ανέφερε ο Setbon, χωρίς να προσδιορίζει ποιες είναι οι θέσεις της.
Η αντιευρωπαϊκή ρητορική της Le Pen θα αποδειχθεί επιζήμια για τη Γαλλία, ενώ οι πλησιέστεροι διεκδικητές της Francois Fillon και Emmanuel Macron, θα στηρίξουν την επιχειρηματικότητα.
"Αν ο Fillon ή ο Macron εκλεγεί, με ένα σαφές πρόγραμμα για την αλλαγή και την αναδιάρθρωση της οικονομίας, θα υπάρξει μια ενδιαφέρουσα θετική απόδοση στα γαλλικά περιουσιακά στοιχεία", είπε.
Σύμφωνα με τον Setbon η Le Pen έχει "μηδενικές" πιθανότητες της νίκης, επειδή το σύστημα ψηφοφορίας των δύο γύρων χρησιμεύει ως έλεγχος κατά των εξτρεμιστικών κομμάτων.
Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι η Intermediate Capital Group, η οποία διατηρεί το 29% του χαρτοφυλακίου της στη Γαλλία, δήλωσε αυτόν τον μήνα ότι θα παγώσει τις επενδύσεις στη χώρα, αν η LePen κερδίσει τις εκλογές.
Η Amundi, η μεγαλύτερη διαχειριστής κεφαλαίων της Ευρώπης, έχει επίσης στοιχηματίσει εις βάρος της Le Pen.
Ορισμένοι επενδυτές έχουν μείνει μακριά από την Ευρώπη, μετά το δημοψήφισμα στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιούνιο, δήλωσε ο Didier Borowski, επικεφαλής της Amundi.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης