Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρές πιέσεις σε πέσο και δολάριο Καναδά - Ο Trump θα επαναδιαπραγματευθεί τη NAFTA

Ισχυρές πιέσεις σε πέσο και δολάριο Καναδά - Ο Trump θα επαναδιαπραγματευθεί τη NAFTA
Το πέσο Μεξικού καθώς και το δολάριο Καναδά υποχωρούν 2% έναντι του αμερικανικού δολαρίου, καθώς αναμένεται η υπογραφή του σχετικού προεδρικού διατάγματος
H πρόθεση του νέου Προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump να επαναδιαπραγματευθεί την εμπορική συμφωνία NAFTA με Μεξικό και Καναδά, οδηγεί στην πτώση τα νομίσματα των δύο χωρών.
Το πέσο Μεξικού καθώς και το δολάριο Καναδά υποχωρούν 2% έναντι του αμερικανικού δολαρίου, καθώς αναμένεται η υπογραφή του σχετικού προεδρικού διατάγματος, ακόμη και σήμερα.
Το πέσο έχει υποχωρήσει 15% από τη νίκη του Trump στις 8 Νοεμβρίου 2016, όχι όμως και το δολάριο Καναδά το οποίο καταγράφει οριακές μεταβολές.


Άμεσα προγραμματίζεται η διεξαγωγή των συνομιλιών με τους ηγέτες του Καναδά και του Μεξικού, Μεξικού σχετικά με την επαναδιαπραγμάτευση της Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου για τη Βόρεια Αμερική (NAFTA), όπως δήλωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump.
Η επαναδιαπραγμάτευση θα επικεντρωθεί όχι μόνο στη NAFTA, αλλά και σε ζητήματα μετανάστευσης και ασφάλειας των συνόρων,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Trump στη διάρκεια τελετής για την ορκωμοσία των υψηλόβαθμων συμβούλων του στο Λευκό Οίκο.
Ο ίδιος είχε εξαγγείλει προεκλογικά ότι στην περίπτωση προεδρικής εκλογής του θα προχωρούσε στην επαναδιαπραγμάτευση της παραπάνω αναφερόμενης συμφωνίας, προκειμένου να επιτύχει πιο ευνοϊκούς όρους για τις ΗΠΑ.
Η NAFTA άρχισε να εφαρμόζεται το 1994, ενώ η εφαρμογή της, μαζί με άλλες διεθνείς συμφωνίες, προκαλούν την οργή των ψηφοφόρων στις κεντρικές βιομηχανικές πολιτείες των ΗΠΑ σχετικά με την απώλεια θέσεων εργασίας, αλλά και τη μείωση των εισοδημάτων.
Ο πρεσβευτής του Καναδά στις ΗΠΑ δήλωσε ότι είναι ξεκάθαρο πως ο Trump ενδιαφέρεται περισσότερο για τη μείωση των εμπορικών ελλειμμάτων των ΗΠΑ, τόσο με το Μεξικό, όσο και με την Κίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης