Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατά των κυρώσεων της Δύσης στη Ρωσία ο υποψήφιος Γάλλος Πρόεδρος, Francois Fillon

Κατά των κυρώσεων της Δύσης στη Ρωσία ο υποψήφιος Γάλλος Πρόεδρος, Francois Fillon
«Δεν θέλω ο κ. Trump να μιλήσει με τη Ρωσία σε βάρος μας»
Ως «άσκοπες» χαρακτηρίζει τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος της Ρωσίας ο υποψήφιος Πρόεδρος της Γαλλίας και φαβορί για τη νίκη στις εκλογές της άνοιξης, Francois Fillon.
Μάλιστα, ο συντηρητικός πολιτικός προειδοποιεί η Μόσχα και η Ουάσινγκτον να σφυρηλατήσουν δεσμούς, αποκλείοντας έτσι την Ε.Ε.
«Είμαι πεπεισμένος πως οι οικονομικές κυρώσεις είναι τελείως αναποτελεσματικές.
Πρέπει να βρούμε έναν άλλο τρόπο για να μιλήσουμε.
Δεν θέλω ο κ. Trump να μιλήσει με τη Ρωσία σε βάρος μας.
Θα ήταν ζημιά για την Ευρώπη αν ο κ. Trump μας παρέκαμπτε, κάτι το οποίο δεν είναι αδιανόητο», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γάλλος, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε στο Βερολίνο με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Angela Merkel.
Επίσης, ο κ. Fillon επισήμανε πως πριν από την άρση των κυρώσεων κατά της Μόσχας θα χρειαζόταν κάποια χειρονομία εκ μέρους της, συμπληρώνοντας ότι και η Ουκρανία δεν κάνει αυτό που χρειάζεται για να διασφαλίσει την ειρήνη.
Ο κ. Fillon εμφανίζεται φαβορί για να κερδίσει τις εκλογές του Μαΐου, αν και το ποσοστό της δημοτικότητάς του έχει υποχωρήσει οριακά.
Οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν ότι η μάχη μεταξύ του υποψήφιου των συντηρητικών, της προέδρου του ακροδεξιού κόμματος Εθνικό Μέτωπο Marine Le Pen και του ανεξάρτητου υποψήφιου Emmanuel Macron, θα είναι στήθος με στήθος.
Ωστόσο η Γερμανίδα Καγκελάριος δεν φαίνεται διατεθειμένη να τον υποστηρίξει ανοικτά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης