Διεθνή

PwC: Οι τράπεζες είναι απαισιόδοξες για το μέλλον τους λόγω του Brexit

PwC: Οι τράπεζες είναι απαισιόδοξες για το μέλλον τους λόγω του Brexit
Για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο περιορίζεται η αισιοδοξία των τραπεζών 
Η αισιοδοξία μεταξύ των τραπεζών του Ηνωμένου Βασιλείου και των θεσμικών επενδυτών υποχώρησε για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη περίοδο επιδείνωσης του επιχειρηματικού κλίματος, μετά την οικονομική κρίση του 2008.
Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα της PwC, εννέα στις 10 τράπεζες αναφέρουν το Brexit ως κύρια πρόκληση τους.
Συνολικά, το 10% των εταιρειών δήλωσαν ότι ήταν πιο αισιόδοξες για τη συνολική κατάσταση των επιχειρήσεων σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ το 45% ήταν λιγότερο αισιόδοξες, δίνοντας μια ισορροπία -35%, που είναι το χαμηλότερο σκορ σε οκτώ χρόνια.
Ο Andrew Kail, επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών της PwC επεσήμανε ότι ενώ οι χρηματοοικονομικές επιχειρήσεις είναι σχετικά θετικές για τον βραχυπρόθεσμο όγκο εργασιών και την κερδοφορία, πρέπει να προβούν σε σημαντικές επενδύσεις για να διασφαλίσουν το μέλλον τους.
Σύμφωνα με τον ίδιο κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017, πολλές εταιρείες θα αρχίσουν να τελειοποιούν και να ενεργοποιούν τα σχέδια έκτακτης ανάγκης για το Brexit καθώς η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ θα έχει αρχίσει να γίνεται πραγματικότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης