Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κινέζος αξιωματούχος: Έτοιμη να αναλάβει ρόλο παγκόσμιου ηγέτη η Κίνα, αν χρειαστεί

Κινέζος αξιωματούχος: Έτοιμη να αναλάβει ρόλο παγκόσμιου ηγέτη η Κίνα, αν χρειαστεί
«Ένας εμπορικός πόλεμος ή ένας πόλεμος συναλλαγματικών ισοτιμιών δε θα είναι επωφελής για καμία χώρα», τόνισε ο Κινέζος αξιωματούχος
Η Κίνα δεν επιθυμεί την παγκόσμια ηγεσία, ωστόσο είναι έτοιμη να αναλάβει αυτόν τον ρόλο, εφόσον άλλες δυνάμεις αποχωρήσουν από αυτή τη θέση.
Τη θέση αυτή εξέφρασε ο Zhang Jun, ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, στον απόηχο της δέσμευσης του Donald Trump να βάζει «πρώτα την Αμερική».
«Αν κάποιος υποστήριζε πως η Κίνα παίζει ρόλο παγκόσμιου ηγέτη, θα του έλεγα ότι η Κίνα δε βιάζεται να βγει στο προσκήνιο, αλλά ότι αυτοί που τώρα βρίσκονται στο προσκήνιο κάνουν πίσω, αφήνοντας αυτή τη θέση για την Κίνα», τόνισε ο Zhang.
«Αν απαιτηθεί από την Κίνα να αναλάβει χρέη παγκόσμιου ηγέτη, τότε η Κίνα θα αναλάβει τις ευθύνες της», προσέθεσε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην οικονομία της χώρας, επισημαίνοντας πως η κινεζική οικονομία είναι η δεύτερη ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στον κόσμο και οι υπόλοιπες χώρες εξαρτώνται από αυτή την ανάπτυξη.
«Ελπίζουμε πως οι ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες θα συνεχίσουν να συνεισφέρουν σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό στην παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη», είπε, σχολιάζοντας «ακούσαμε ότι ο Trump ανακοίνωσε πως οι ΗΠΑ θα πετύχουν ανάπτυξη 4% και είμαστε χαρούμενοι για αυτό».
Ωστόσο, ο Zhang εξέφρασε την εκτίμηση πως η αμερικανική οικονομία δεν πρόκειται να πετύχει αυτή την ανάπτυξη, αν ο πρόεδρος της διεξάγει εμπορικούς πολέμους.
«Ένας εμπορικός πόλεμος ή ένας πόλεμος συναλλαγματικών ισοτιμιών δε θα είναι επωφελής για καμία χώρα», τόνισε ο Κινέζος αξιωματούχος.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης