Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διάσκεψη στην Αυστρία το Φεβρουάριο 2017 για τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης χωρίς την… Ελλάδα

Διάσκεψη στην Αυστρία το Φεβρουάριο 2017 για τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης χωρίς την… Ελλάδα
Στη διάσκεψη προβλέπεται η συζήτηση ενός «συνολικού πακέτου μέτρων» με τρεις άξονες
Διάσκεψη των υπουργών Εσωτερικών και Άμυνας χωρών της Κεντρικής Ευρώπης και των Βαλκανίων θα διεξαχθεί στη Βιέννη την 8η Φεβρουαρίου 2017, έπειτα από πρωτοβουλία του Αυστριακού υπουργού Άμυνας, Hans Peter Doskozil.
Στη διάσκεψη, η οποία πραγματοποιείται ακριβώς έναν χρόνο μετά την επίσης εξωθεσμική Διάσκεψη της Βιέννης για τα Δυτικά Βαλκάνια (απουσίαζε επίσης η Ελλάδα), που είχε πραγματοποιηθεί σε επίπεδο υπουργών Εσωτερικών και Εξωτερικών, θα συμμετέχουν οι Ουγγαρία, Σλοβακία, Τσεχία, Κροατία, Σλοβενία, Σερβία, Βουλγαρία και Ρουμανία.
Μεγάλες απούσες η Ελλάδα και οι λοιπές χώρες της Ε.Ε.
Σύμφωνα με τον κ. Doskozil, στη διάσκεψη της 8ης Φεβρουαρίου προβλέπεται η συζήτηση ενός «συνολικού πακέτου μέτρων» με τρεις άξονες, με πρώτο την αποσαφήνιση ως προς το τι χρειάζονται τα κράτη για την προστασία των συνόρων, κάτι που αφορά το προσωπικό και τον εξοπλισμό, όπως συσκευές νυκτερινών παρακολουθήσεων.
Ο ίδιος προτίθεται να διαθέσει προσωπικό και γι' αυτό επιθυμεί να υπάρξει αλλαγή στον σχετικό αυστριακό νόμο, αναφέροντας πως «αυτήν τη στιγμή μάς επιτρέπεται η προσφορά μόνο βοηθητικών υπηρεσιών σε διμερές επίπεδο.
Θα αλλάξουμε τον νόμο, ώστε μελλοντικά να μπορούμε να προστατεύουμε τα σύνορα εκτός Αυστρίας, χωρίς να υπάρχει μία αποστολή της Ε.Ε.».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης