Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διάταγμα για απόσυρση των ΗΠΑ από την εμπορική συμφωνία TPP υπέγραψε ο Trump

Διάταγμα για απόσυρση των ΗΠΑ από την εμπορική συμφωνία TPP υπέγραψε ο Trump
Ο κ. Trump δεν ξεκαθάρισε ωστόσο αν θα επιδιώξει στο άμεσο μέλλον ξεχωριστές εμπορικές συμφωνίες με τα 11 κράτη - μέλη 
Διάταγμα για την απόσυρση των Ηνωμένων Πολιτειών από την εμπορική συμφωνία του Ειρηνικού (Trans-Pacific Partnership, TPP) υπέγραψε σήμερα 23 Ιανουαρίου ο Donald Trump.
Η κίνηση του Ρεπουμπλικάνου Προέδρου αποτελεί πιο πολύ μία τυπική διαδικασία, καθώς η TPP δεν είχε εγκριθεί από την εγχώρια Γερουσία.
Ο κ. Trump δεν ξεκαθάρισε ωστόσο αν θα επιδιώξει στο άμεσο μέλλον ξεχωριστές εμπορικές συμφωνίες με τα 11 κράτη - μέλη (μεταξύ αυτών και η Κίνα) της TPP.
Επίσης, υπέγραψε διάταγμα για το «πάγωμα» των προσλήψεων στο αμερικανικό Δημόσιο, με εξαίρεση τον στρατό, σε μία προσπάθεια να εξορθολογήσει τον αριθμό των εργαζομένων.
Ο Ρεπουμπλικάνος υπέγραψε και ένα τρίτο διάταγμα, σύμφωνα με το οποίο απαγορεύεται η δημόσια επιδότηση σε οργανισμούς που στηρίζουν ή εκτελούν εκτρώσεις.
Νωρίυτερα σήμερα, ο κ. Trump διαμήνυσε ότι προγραμματίζεται άμεσα η διεξαγωγή των συνομιλιών με τους ηγέτες του Καναδά και του Μεξικού, Μεξικού σχετικά με την επαναδιαπραγμάτευση της Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου για τη Βόρεια Αμερική (NAFTA).
Η επαναδιαπραγμάτευση θα επικεντρωθεί όχι μόνο στη NAFTA, αλλά και σε ζητήματα μετανάστευσης και ασφάλειας των συνόρων, δήλωσε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης