Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έτοιμη η λίστα του Donald Trump με τις αλλαγές σε ενέργεια και περιβαλλοντική πολιτική

Έτοιμη η λίστα του Donald Trump με τις αλλαγές σε ενέργεια και περιβαλλοντική πολιτική
Τι προβλέπει το «America First Energy Plan» που δημοσιοποιήθηκε αμέσως μετά την ορκωμοσία του νέου Προέδρου
Οι σύμβουλοι του Donald Trump έχουν ετοιμάσει μια λίστα με τις αλλαγές στην ενέργεια και την περιβαλλοντική πολιτική, συμπεριλαμβανομένων μέτρων που θα περιορίσουν τον ρόλο που διαδραματίζει η κλιματική αλλαγή στις κυβερνητικές αποφάσεις με στόχο να επιταχύνει την αναθεώρηση των διασυνοριακών αγωγών.
Ο κατάλογος των δράσεων Trump ακυρώνει τις κατευθυντήριες γραμμές του πρώην προέδρου Barak Obama στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να ζυγίζουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής κατά την έγκριση των αγωγών, για το ποιες περιοχές θα ανοίξουν για τη διάτρηση ή τη λήψη άλλων σημαντικών δράσεων.
Λίγο μετά την ορκωμοσία Trump το «America First Energy Plan» αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου που επιβεβαιώνει πολλές από τις υποσχέσεις της προεκλογικής του εκστρατείας, όπως η επίσημη πολιτική, συμπεριλαμβανομένης της δέσμευσης για την εξάλειψη των «επιβλαβών και περιττών» κανονισμών που στραγγαλίζουν την εγχώρια ανάπτυξη.
Σύμφωνα με το Bloomberg, στα προς κατάργηση περιλαμβάνεται το Σχέδιο Obama «Δράση για το Κλίμα», το οποίο περιορίζει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, καθώς και ένας κανόνας για την ρύπανση των υδάτων.
Το σχέδιο Trump περιγράφει την εγχώρια παραγωγή ενέργειας ως κρίσιμη για την «επίτευξη της ανεξαρτησίας από το καρτέλ του ΟΠΕΚ και κάθε εθνών εχθρικών προς τα συμφέροντά μας».
Ο Trump, επίσης, σύμφωνα με τους ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το σχεδιασμό, θα αναστείλει τη χρήση ενός μέτρου για το κοινωνικό κόστος του άνθρακα.

Γρήγορη δράση

Οι Συντηρητικοί προτρέπουν τον Trump να δράσει γρήγορα.
«Ο Πρόεδρος Obama χρησιμοποίησε ένα στυλό και το τηλέφωνο για να φορτώσει το Federal Register με επιβλαβείς κανονισμούς, αλλά ο Donald Trump έχει μια γόμα - και θα πρέπει να το χρησιμοποιούν», δήλωσε ο Andy Koenig, αντιπρόεδρος της πολιτικής σε Freedom Partners, η οργάνωση που συνδέεται με τους δισεκατομμυριούχους Charles και David Koch.
«Αν όλα αυτά δεν θα πρέπει να επιλυθεί εν μία νυκτί, η γρήγορη δράση είναι ένα θετικό πρώτο βήμα για τη νέα διοίκηση να αποδείξει τη δέσμευσή της για την αντιμετώπιση των εμποδίων στην οικονομική ανάπτυξη και την ευκαιρία για όλους τους Αμερικανούς».

Τελευταία σχέδια

Το τελευταίο σχέδιο ενέργειας του Trump - μια αναθεωρημένη έκδοση ενός προσχεδίου που δημοσιεύθηκε μετά την εκλογή του - περιγράφει τα έσοδα από την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου ως ένα τρόπο για να πληρώσει για την κατασκευή νέων δρόμων και γεφυρών.
Η Περιβαλλοντική προστασία δεν θα πρέπει να εγκαταλείψει την ώθηση για μεγαλύτερη ενεργειακή ανάπτυξη των ΗΠΑ, λέει ο Trump.
«Η ανάγκη μας για την ενέργεια πρέπει να πάει χέρι-χέρι με την υπεύθυνη διαχείριση του περιβάλλοντος», αναφέρει το σχέδιο.
Για παράδειγμα, ο Trump προωθεί άρση του μορατόριουμ Obama για την πώληση ομοσπονδιακών δικαιωμάτων εξόρυξης άνθρακα.
Ο Υπουργός Εσωτερικών Sally Jewell επέβαλε τη διακοπή στις νέες πωλήσεις μίσθωσης ώστε να υπάρξει χρόνος για μια ευρεία περιβαλλοντική επισκόπηση.
Η ανάλυση αυτή είναι ακόμη σε εξέλιξη και θα μπορούσε να συνεχιστεί ακόμα και μετά την άρση του μορατόριουμ.
Αλλά οι οποιεσδήποτε νέες πωλήσεις άνθρακα θα μπορούσαν να προσβληθούν στο δικαστήριο.

Πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης