Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Κυρώσεις από το AfD σε στέλεχος που χαρακτήρισε «μνημείο ντροπής» το μνημείο του Ολοκαυτώματος

Γερμανία: Κυρώσεις από το AfD σε στέλεχος που χαρακτήρισε «μνημείο ντροπής» το μνημείο του Ολοκαυτώματος
«Οι Γερμανοί είναι ο μόνος λαός στον κόσμο που τοποθέτησε ένα μνημείο ντροπής στο κέντρο της πρωτεύουσας του», είχε δηλώσει το στέλεχος 
Κυρώσεις κατά στελέχους του που χαρακτήρισε «μνημείο ντροπής» το μνημείο του Ολοκαυτώματος θα επιβάλει το αντιμεταναστευτικό κόμμα της Γερμανίας AfD.
Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Politico, το AfD ανακοίνωσε πως θα επιβάλει κυρώσεις κατά του Björn Höcke, επικεφαλής του κόμματος στο ανατολικό κρατίδιο της Θουριγγίας, ο οποίος προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, όταν σε ομιλία του σε στελέχη του κόμματος στη Δρέσδη δήλωσε: «Οι Γερμανοί είναι ο μόνος λαός στον κόσμο που τοποθέτησε ένα μνημείο ντροπής στο κέντρο της πρωτεύουσας του».
Σε τρίωρη τηλεδιάσκεψη η αρμόδια επιτροπή του κόμματος αποφάσισε να μη διαγράψει τον Höcke, αλλά κατέληξε πως τα σχόλιά του «πλήγωσαν την εικόνα του κόμματος» και αποφάσισε για «πειθαρχικά μέτρα» εναντίον του.
Την Παρασκευή, οκτώ από τα έντεκα μέλη της επιτροπής εκτίμησαν ότι ο Höcke έπρεπε να παραιτηθεί, ενώ η επικεφαλής του κόμματος, Frauke Petry, φέρεται να τον χαρακτήρισε «βάρος» για το AfD.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης